Sport

Nogomet, Liga prvaka

Guardiola: Trebat će nam ljestve da zaustavimo Ibrahimovića

Guardiola: Trebat će nam ljestve da zaustavimo Ibrahimovića

Trener Barcelone Pep Guardiola slikovito je poručio da će njegovim obrambenim nogometašima trebati ljestve kako bi zaustavili stasitog švedskog napadača Milana u današnjoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Uoči velikog sudara Barcelone i Milana na Camp Nou trener domaćina najviše je vremena posvetio pronalasku načina da zaustavi Zlatana Ibrahimovića.

- Teško je očekivati da Milan neće zabiti barem jedan gol večeras. Imaju Ibrahimovića, a za zaustavljanje takvog igrača dobro bi nam došle i ljestve. Zlatan je vrlo visok i snažan napadač i jasno nam je da će Milan upućivati puno visokih lopti na njega u našem kaznenom prostoru. Naša je zadaća pokušati ga što je više moguće udaljiti od gola kako bi lopte primao izvan šesnaesterca - ocijenio je Guardiola koji se potom osvrnuo i na slab golgeterski učinak Lionela Messija u ogledima s talijanskim momčadima. Naime, najbolji je svjetski nogometaš do sada postigao samo jedan pogodak u dvobojima s talijanskim sastavima.

- Ako kažete da je Messi malo zabijao u tim utakmicama znate što će se dogoditi u prvoj sljedećoj - postići će nekoliko golova - konstatirao je trener Katalonaca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.