Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Messi: "Situacija je jako opasna"

Messi:

0-0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s Milanom za Lionela Messija nije realan odraz odnosa snaga na terenu, dok Clarence Seedorf žali što Rossoneri nisu bili precizniji.

Gosti iz Katalonije stvorili su niz prilika na San Siru ostavivši domaćima mrvice. No, nije bilo dovoljno preciznosti ni s jedne ni s druge strane, pa će uzvrat u Barceloni početi bez pogodaka na kontu dviju momčadi.

Barcelona je uložila službeni prigovor na stanje terena u Milanu na kojem utakmice igraju i Inter i Milan, a Milan će morati podnijeti objašnjenje Uefi.

Na teren se požalio i Lionel Messi. "Bila je to teška utakmica koju smo trebali dobiti. Igrali smo našu igru, ali je bilo teško zbog terena i zato što je Milan iznimno snažan."

Rezultat prve utakmice povoljniji je za Milan, priznao je Messi u izjavi za Barcelonine službene stranice. "Situacija je opasna. I jedna i druga momčad može proći dalje. Nadamo se da ćemo zabiti u uzvratu i da ćemo mi biti polufinalisti. Zaslužili smo pobjedu i u prvoj utakmici."

Milanov veteran Clarence Seedorf žali zbog malobrojnih prilika domaćih. Najbolje su zapucali Robinho i Zlatan Ibrahimović, prvi iznad gola, drugi u ruke Victora Valdesa.

"Zadovoljni smo rezultatom iako smo trebali biti precizniji pred golom", rekao je Nizozemac za službene stranice Milana. "Imali smo tri velike prilike i to je moglo napraviti razliku. Međutim, rezultat ostavlja mogućnost kvalifikacije otvorenim. Trebat će nam u uzvratu hrabrosti, kvalitete i taktičke pažnje."

Milan se orijentirao na obranu, a i to je, priznaje Seedorf, bilo teško s obzirom na teren: "Ne možete vršiti pritisak 90 minuta, ali smo bili dobri i Barcelona nas poštuje. Teren na San Siru takav je kakav jest. Sljedeća na rasporedu nam je Catania, a onda ćemo razmišljati o uzvratu. Sada se moramo odmoriti."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.