Sport

Nogomet, Serie A

Moratti: Ranieri je fantastična osoba, nas je uništio Gasperini!

Moratti: Ranieri je fantastična osoba, nas je uništio Gasperini!

Nakon što je smijenio trenera Claudija Ranierija, predsjednik Intera iz Milana Massimo Moratti za očajnu je sezonu momčadi okrivio njegovog prethodnika.

Sezonu je na klupi započeo Gian Piero Gasperini, koji je bio poznat kao zagovornik igre s trojicom braniča kada je stigao u milanski klub. Nakon što je izgubio prvu utakmicu, Moratti je otvoreno rekao novinarima ''da će trener vjerojatno promijeniti taktiku''.

Gasperini je to i učinio, ali je izgubio i sljedeću utakmicu. Trajao je samo pet utakmica, u kojima je ''potpisao'' četiri poraza i jedan remi.

- Za našu jadnu sezonu je isključivi krivac Gasperini. Taj je sve uništio, s njim smo izgubili atmosferu odlučnosti. Stalno se tužio na igrače. Bio je stvarno grozan - opisao je prvog trenera sezone Moratti.

Gasperini se, pak, nakon što je dobio otkaz, konstantno tužio da ga predsjednik nije podržavao u prijelaznom roku, odnosno na gubitak najboljih igrača. No, na zadnju Morattijevu prozivku nije odgovorio.

- Nemam što reći. Kada bude pravo vrijeme govorit ću o tome. Ali, ne još sada.

Nakon Gasperinija, stigao je Ranieri. U zadnjih deset utakmica u prvenstvu, dobio je samo jednu. Smjena je došla nakon nedjeljnog poraza (2-0) u derbiju od Juventusa, koji je dodatno udaljio Milaneze od Europa lige (sedam bodova) i pogotovo Lige prvaka (deset bodova). Do kraja sezone, u preostalih devet kola, momčad će voditi Andrea Stramaccioni, dosadašnji trener Interove mlade momčadi.

Za razliku od Gasperinija, o Ranieriju predsjednik govori sve najbolje.

- Ranieri je vrlo inteligentan, fantastična je osoba. Kada sam mu dao otkaz, očekivao sam da će mi priopćiti kamo odlazi. Umjesto toga, ponudio mi je svoju savjetničku ulogu. To je pravi gospodin! S obzirom na njegove trenerske metode, treba mu drukčiji tip momčadi, drukčiji projekt - veli Moratti.

Iako je instalirao Stramaccionija na poziciju trenera, Moratti je priznao da ima druga imena u vidu za sljedeću sezonu.

- Sviđa mi se Marcelo Bielsa, trener Athletic Bilbaa. Vrlo je zabavan, trener koji je dobro pripremljen. Inter treba luđaka poput njega! Ne trebaju nama ''dosadnjakovići'', treba nam netko tko će navijačima donijeti zabavu. Andre Villas-Boas? On je svjetlosnim godinama daleko od Josea Mourinha, ali mlad je i mogao bi obaviti dobar posao. Vincenzo Montella je također jako dobar, baš kao i Zdenek Zeman. On je vrlo zabavan i uvijek su tu neki ljudi u okruženju koji su protiv njega. I ove sezone radi jako dobar posao u Pescari.

Usprkos svih imena koja je spomenuo, nije odbacio mogućnost da Stramaccioni ostane na klupi i nakon ove sezone.

- Ukoliko dobro odradi posao, zašto ne? Bit ću jako sretan ako pokaže da ima kvalitetu. Ako dobije sve utakmice do kraja, ostat će sigurno naš trener. Ja još uvijek nisam odustao od trećeg mjesta, ali ipak ne vjerujem da ga možemo dohvatiti.

Otkrio je i koji ga je igrač najviše razočarao ove sezone.

- Diego Forlan. Doduše, nije puno igrao jer je bio ozlijeđen, ali, kada je igrao, nije igrao dobro i nije ispunio naša očekivanja. Maicon i Wesley Sneijder su također mogli pružiti puno više. Diego Milito je isto tako malo toga dobrog napravio, iako izgleda da se vraća. S druge strane, ne mogu shvatiti one koji govore loše o Estebanu Cambiassu ili Javieru Zanettiju, dvojici fantastičnih igrača - zaključio je Moratti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.