Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Real u posljednjih 15 minuta slomio APOEL, pobjeda Chelseaja

Liga prvaka: Real u posljednjih 15 minuta slomio APOEL, pobjeda Chelseaja

Prve dvije četvrtfinalne utakmice nogometne Lige prvaka pripale su gostima. Real Madrid je slavio na Cipru protiv APOEL-a 3-0, dok je Chelsea u Lisabonu bio bolji od Benfice 1-0.

Utakmica na Estadio da Luzu bila je tvrda i prilično neatraktivna za gledatelje, a na samom startu privremeni menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo iznenadio je sastavom koji je izveo na travnjak. Naime, u njemu nije bilo prekaljenih Didiera Drogbe, Franka Lamparda i Michaela Essiena, te su u vrhu napada zaigrali tek Fernando Torres i Salomon Kalou.

Prvih 45 minuta proteklo je bez pravih prilika, a možemo spomenuti da je udarac Raula Meirelesa iz daljine u 40. minuti bio prvi udarac Chelseaja u okvir gola u toj dionici igre. S druge strane, Benfica je više pokušavala pred suparničkim golom, ali zgusnuta obrana londonskog kluba odbijala je sve napade.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom Benfice. U 47. minuti Paragvajac Oscar Cardozo opalio je oštro s nekih desetak metara, lopta je već savladala Petra Čecha, ali ju je s crte izbio bivši Benficin igrač, a aktualni stoper Chelseaja David Luiz.

U 60. minuti gosti su imali do tog trenutka najveću priliku na utakmici. Juan Mata je prošao istrčalog vratara Artura, ali je iskosa s lijeve strane uspio pogoditi tek vratnicu.

Odlučujući trenutak susreta zbio se u 75. minuti kada je Salomon Kalou postigao jedini gol na susretu. S desne strane Ramires je izbacio Fernanda Torresa, ovaj je prodro s desne strane kaznenog prostora, ubacio na rub peterca, a Kalou je postigao svoj drugi ovosezonski gol u Ligi prvaka, za veliku prednost uoči uzvrata koji je na rasporedu za tjedan dana na Stamford Bridgeu. Torresu je to bilo četvrto ovosezonsko dodavanje za gol u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

U drugoj odigranoj utakmici Real Madrid je dominirao od prve do posljednje minute, a otpor domaćina uspjeli su slomiti u drugom poluvremenu. O dominaciji "kraljevskog kluba" dovoljno govori podatak da su na kraju susreta imali posjed lopte 70%, kao i 24 udarca prema suparničkom golu. S druge strane APOEL, nevjerojatno, nije uputio niti jedan udarac prema suparničkom golu, a kamoli u okvir, pa je tako Iker Casillas bio posve besposlen.

Realov junak bio je Karim Benzema koji je s dvama golovima došao do brojke sedam u Ligi prvaka ove sezone, što ga čini najučinkovitijim Realovim igračem u LP ove sezone i trećim ukupno (iza Messija s 12 i Gomeza s 10, op.a.), dok je jedan gol postigao Kaka.

Prvi gol na susretu zabio je Benzema tek u 74. minuti nakon proigravanja Kake. Francuski napadač poentirao je glavom nakon ubacivanja brazilskog playmakera, a zanimljivo, bio je to premijerni Realov gol glavom u LP ove sezone.

Osam minuta kasnije Ronaldo i Marcelo kombinirali su po lijevoj strani, brazilski je bek pronašao sunarodnjaka u kaznenom prostoru, a ovaj je zabio svoj drugi ovosezonski gol u LP nakon onog Ajaxu.

Kod drugog gola Benzeme, a posljednjeg Realovog, koji je zabijen također iz blizine, asistent je bio njemački veznjak Mesut Özil.

Valja reći kako je Kaku, jednog od ključnih igrača utakmice, Jose Mourinho uveo u 64. minuti kao zamjenu za Gonzala Higuaina. Brazilac je tako postao tek treći "džoker" s klupe ove sezone koji je u LP nakon ulaska s klupe upisao gol i asistenciju (nakon Pazzinija i Benzeme).

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:

Benfica - Chelsea 0-1 (Kalou 75)

APOEL - Real Madrid 0-3 (Benzema 74, 90, Kaka 82)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.