Sport

Nogomet

Španjolski nogomet dominira Europom ove sezone

Španjolski nogomet dominira Europom ove sezone

Nakon četvrtka je poznato šesnaest klubova koji su ostali "u igri" u nogometnoj Ligi prvaka i Europa ligi. S pravom možemo reći da ove sezone u ta dva natjecanja dominiraju španjolski klubovi.

Naime, Španjolci čine gotovo trećinu preostalih klubova. Od njih 16 pet ih dolazi iz Primere, s tim da jedino Španjolska (Real Madrid i Barcelona) ima dva predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka. U Europa ligi su, pak, ostala još tri španjolska kluba (Atletico Madrid, Athletic Bilbao i Valencia), te su i u tom natjecanju oni najbrojniji.

Njemačke je druga po zastupljenosti, imaju jednog predstavnika u Ligi prvaka (Bayern), te dva u Europa ligi (Schalke i Hannover).

Portugal je treći po uspješnosti, imaju po jednog predstavnika u oba natjecanja (Benfica i Sporting), a definitivno su najveća razočarenja Engleska i Italija. Samo su Chelsea i Milan ostali živi i oba se sastava natječu u Ligi prvaka.

Zastupljenost klubova u Ligi prvaka i Europa ligi:

5 - Španjolska (Real Madrid, Barcelona, Atletico, Athletic, Valencia)

3 - Njemačka (Bayern, Schalke, Hannover)

2 - Portugal (Benfica, Sporting)

1 - Engleska (Chelsea), Italija (Milan), Francuska (Marseille), Cipar (Apoel), Nizozemska (AZ Alkmaar), Ukrajina (Metalist)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.