Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Vermaelen u posljednjim trenucima donio pobjedu Arsenalu

Premiership: Vermaelen u posljednjim trenucima donio pobjedu Arsenalu

U posljednjoj utakmici 28. kola engleskog nogometnog prvenstva, na stadionu Emirates, Arsenal je u posljednjim sekundama utakmice s 2-1 svladao Newcastle.

Najprije je Nizozemac Hatem Ben Arfa doveo goste u vodstvo u 14. minuti prvog dijela. Gabriel Obertan poslao je upotrebljivu loptu na desnu stranu kaznenog prostora, Ben Arfa je okrenuo svog čuvara te iz malog kuta, lijevom nogom pogodio bliži kut vratara Arsenala Wojciecha Szczesnyja. Dio krivice za pogodak svakako ide na dušu poljskom vrataru iako je udarac bio izuzetno dobar.

No domaći navijači nisu dugo tugovali zbog zaostatka jer je nakon svega 54 sekunde igre Robin van Persie, na asistenciju Thea Walcotta postigao svoj 26 pogodak sezone u Premiershipu za 1-1. Walcott je poslao odličnu loptu s desne strane Arsenalova napada, Van Persie ju je primio i otresao se svog čuvara, te ju u padu zakucao u donji lijevi kut Newcastleova gola. Tim pogotkom Nizozemac je postao tek sedmi igrač u povijesti Premiershipa koji je postizao pogotke protiv 16 različitih momčadi.

Unatoč nevjerojatnom pritisku Arsenal nije uspjevao doći do vodstva sve do posljednjih sekunda utakmice, a onda se na pravom mjesu u pravo vrijeme našao Belgijanac Thomas Vermaelen. Nabačena lopta u kazneni prostor Newcastlea je odbijena na drugu vratnicu gdje se sasvim sam našao Vermaelen i pogodio za pobjedu "topnika".

Ovom pobjedom Arsenal je stigao do 52. boda sezone, te se približio Tottenhamu u borbi za treće mjesto na svega jedan bod zaostatka. "Spursi" imaju 53 boda na svom kontu. Newcastle je ovim porazom ostao šesti sa pet bodova manje od petoplasiranog Chelseaja.

Spomenimo i da je Arsenal postao prva momčad u Premiershipu koja se u četiri uzastopne utakmice uspjevala vratiti i pobijediti nakon što je protivnik poveo (Sunderland, Tottenham, Liverpool i Newcastle).

Premiership, 28. kolo:

Arsenal - Newcastle 2-1 (Van Persie 15, Vermaelen 90+4 / Ben Arfa 14)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.