Sport

Nogomet, Premiership

Nikica Jelavić odlučio derbi protiv Tottenhama

Nikica Jelavić odlučio derbi protiv Tottenhama

Na asistenciju Osmana u 22. minuti, Jelavić je dočekao loptu na desetak metara od vratara Tottenhama Friedela. Iz prve ju je proslijedio, prilično jako, tako da je Friedel mogao samo malo odbiti, ali ne i spriječiti put lopte prema mreži.

Zanimljivo, zanemarimo li udarce koji su blokirani, bio je to Jelavićev prvi udarac u okvir vratiju u Premiershipu i završio je - pogotkom!

Oduševljenje Jelavićem domaćih navijača se nije niti stišalo, a hrvatski je nogometaš opasno zaprijetio i iz slobodnog udarca.

Prvi dio je pripao Evertonu, no u nastavku se razbudio i Tottenham, a na kraju možemo reći da je najbolja šansa londonskog sastava bila ona iz 52. minute. Tada je Luka Modrić iz prve, s deset metara malo iskosa, pucao iznad grede. Zabio je Tottenham i pogodak (Defoe, 77.), ali je opravdano poništen zbog zaleđa.

U trećoj minuti nadoknade mogao je izjednačiti i Saha, ali je iz blizine, pri padu, pogodio okvir vratiju.

Tottenham je upisao treći poraz zaredom u Premiershipu.

Dvanaest minuta prije kraja ogleda svi navijači su ustali i zapljeskali junaku Jelaviću koji je tada izašao s travnjaka. Na drugoj je strani cijelu utakmicu odigrao Luka Modrić, a na klupi prosjedio Niko Kranjčar.

Premiership, 28. kolo:

Everton - Tottenham 1-0 (Jelavić 22)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.