Sport

Nogomet

Otkazana sezona u egipatskom nogometnom prvenstvu

Otkazana sezona u egipatskom nogometnom prvenstvu

Egipatski nogometni savez otkazao je ostatak sezone u nacionalnom prvenstvu uslijed navijačkih nereda u kojima su prošlog mjeseca u Port Saidu smrtno stradale 74 osobe.

Egipatsko prvenstvo tako je otkazano nakon nepunih 17 odigranih kola, a glasnogovornik Egipatskog nogometnog saveza Azmy Megahed objasnio je kako ono neće biti nastavljeno jer nema dovoljno vremena kako bi se odigrale sve utakmice prije nego li reprezentacija započne s pripremama za kvalifikacije za Afrički kup nacija i Olimpijske igre u Londonu.

Megahed je dodao kako će 18 momčadi podijeljenih u dvije skupine odigrati prijateljski turnir pred praznim tribinama. Iako je ranije sugerirao da će se turnir igrati kako bi se prikupio novac za pomoć obiteljima stradalih u neredima, Megahed je dodao da će on biti odigran kako bi se zadovoljili sponzori.

Podsjećamo, velika tragedija egipatskog i svjetskog nogometa dogodila se 1. veljače nakon prvenstvene nogometne utakmice između Al Masryja i Al Ahlyja. Nakon završetka derbija 17. kola, u kojem je Masry u svome Port Saidu svladao Ahly s 3-1, domaći su navijači prodrli na teren i krenuli naganjati nogometaše poraženog sastava koji su se razbježali po cijelom stadionu, od svlačionica do televizijskih studija. U kaosu koji je nastao, prema dosadašnjim su podacima smrtno stradale 74 osobe, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.