Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Stoti Drogbin gol za slavlje Chelseaja

Premiership: Stoti Drogbin gol za slavlje Chelseaja

Nakon Boltona i Queens Park Rangersa, u poslijepodnevnom terminu 28. kola engleskog Premiershipa odigrane su nove četiri utakmice. Chelsea je došao do treće pobjede u posljednja četiri nastupa.

Poslije otkaza Andreu Villas-Boasu londonski je klub upisao dvije pobjede zaredom. Nakon 2-0 u gostima protiv Birminghama u FA Cup ogledu, sastav kojeg sad vodi Roberto di Matteo je slavio na svom terenu protiv Stokea 1-0. Chelsea je bio daleko bolja momčad na terenu, no umnogome im je pomogao suparnički igrač Fuller koji je u 25. minuti zaradio crveni karton.

S igračem više se Stoke još teže branio, makar se i Chelsea prilično mučio ne bi li materijalizirao igrača više na travnjaku. Nakon grede Ivanovića i još nekoliko šansi u 68. minuti su se navijači napokon mogli radovati. U maniri iskusnog golgetera Didier Drogba je prevario gostujuću obranu, potom driblingom izbacio iz igre vratara Begovića i zabio za 1-0.

Za ovog 33-godišnjeg Bjelokoščanina je to bio peti pogodak sezone, ali i jubilarni 100. u Premiershipu. Postao je time prvi afrički nogometaš koji je u ovoj ligi došao do brojke od sto pogodaka.

Do kraja ogleda je Chelsea, unatoč igraču više, čuvao rezultat, makar je iz slobodnog udarca Juan Mata pred kraj dvoboja uzdrmao stativu.

Kanađanin David Hoilett je ove subote bio junak Blackburna. U ogledu dva davljenika Blackburn je pobijedio Wolverhampton u gostima 2-0, a oba je pogotka (četvrti i peti ove sezone) postigao spomenuti Hoilett. Blackburn je, inače, uspio nakon 31 utakmice zaredom sačuvati svoju mrežu netaknutom tijekom 90 minuta. Posljednji su put to učinili daleko 30. travnja prošle godine.

Sunderland pod dirigentskom palicom trenera Martina O'Neilla i dalje igra dobro, pa je u ovom kolu svladao na svom travnjaku Liverpool 1-0. Jedini je strijelac bio Danac Bendtner u 56. minuti, a Liverpool je tako četvrti put zaredom u Premiershipu ostao bez pobjede (tri poraza i remi).

Istim 1-0 rezultatom je Aston Villa došla do tri domaća boda protiv Fulhama. U zadnjoj minuti ogleda je navijače u Birminghamu razgalio pogotkom Weimann, a recimo da u večernjem terminu ove subote igraju još Everton i Tottenham.

Premiership, 28. kolo:

Chelsea - Stoke 1-0 (Drogba 68)

Sunderland - Liverpool 1-0 (Bendtner 56)

Wolverhampton - Blackburn 0-2 (Hoilett 43, 69)

Aston Villa - Fulham 1-0 (Weimann 90)

Bolton - QPR 2-1 (Pratley 37, Klasnić 86 / Cisse 48)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.