Sport

Nogomet, Prva HNL

Zadar preokretom do tri boda na Stanovima

Zadar preokretom do tri boda na Stanovima

Tokić i Begonja u posljednjim trenucima za preokret Zadrana

Pred polupraznim tribinama zadarskih Stanova, nogometaši Zadra su u posljednjim trenucima susreta režirali veliki preokret i tako slavili nad zaprešićkim Interom, te si "kupili" mir nakon uvodna dva posrtaja u proljetnom dijelu prvenstva.

Na samom otvaranju utakmice, Zadrani su bolje reagirali, te su u drugoj minuti stvorili prigodu za Tokića. Međutim, mladi napadač Hajduka koji se nalazi na posudbi u Zadru, nije se baš najbolje snašao, te ga je do lopte pretekla zaprešićka obrana i otklonila opasnost.

Više od deset minuta bilo je potrebno Zadranima da se ponovno nađu u izglednoj situaciji, no ovaj je put Ćurjurićev udarac s dvadesetak metara bio nedovoljno precizan. U međuvremenu su i gosti zaprijetili preko Šćrbeca, no zadarska je obrana bila spremna za to iskušenje.

U 31. minuti ponovno se Tokić našao u dobroj prilici. Okušao je udarac, no vratar gostiju, Krševan Santini, našao se na pravom mjestu i tako spriječio vodstvo domaćina. Uslijedio je kratki period dominacije nogometaša Zadra, no pred sam kraj prvog dijela doživjeli su hladni tuš.

Naime, u 44. minuti sjurio se kapetan gostiju Tomislav Šarić u kazneni prostor domaćina, gdje ga zadarska obrana neoprezno ruši. Sudac se je odmah potom pokazao na bijelu točku, a sigurni realizator najstrože kazne bio je upravo igrač koji ju je i izborio.

Otišlo se s toga na poluvrijeme s vodstvom gostiju od 0-1 unatoč tome što su Zadrani bili ipak nešto konkretniji.

Početkom drugog dijela gosti su imali prigodu udvostručiti svoje vodstvo, no Gulić je iz slobodnog udarca pucao neprecizno, te je mreža domaćina ostala neokrznuta. Zadrani su potom ponovno uspostavili terensku nadmoć, no nogometaši Intera uporno su odolijevali svim nastojanjima domaćina da se približe golu Santinija.

Potrajalo je to sve do 86. minute, kada je najiskusniji igrač na terenu, Jakov Surać, preciznom loptom pronašao Hrvoja Tokića, koji ne pretjerano ometan, uspijeva loptu usmjeriti u mrežu gostiju za toliko očekivano izjednačenje domaćina.

Tek što su loptu izveli s centra, nogometaši Intera prosuli i onaj bod koji im je preostao nakon Tokićevog pogotka. U 89. minuti Luka Begonja još je jednom zatresao Santinijevu mrežu i tako "okrunio" odličnu igru Zadra u posljednjim trenucima utakmice.

Utakmica je tako završena pobjedom Zadra izborenom u posljednjim trenucima susreta, koja je nogometašima sa Stanova dobro došla nakon dva posrtaja na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. Ovom su pobjedom napravili još jedan korak ka osiguranju ostanka u elitnom razredu hrvatskog nogometa, odakle ove sezone, podsjećamo, ispada čak pet klubova.

NK Zadar - NK Inter Zaprešić 2-1 (0-1)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.