Sport

Skijanje

SK skijaša, Kranjska Gora: Kostelić 23. nakon prve veleslalomske vožnje

SK skijaša, Kranjska Gora: Kostelić 23. nakon prve veleslalomske vožnje

Hrvatski se skijaš Ivica Kostelić, s obzirom na okolnosti, uspješno vratio u Svjetski kup zauzevši 23. mjesto nakon prve veleslalomske vožnje na stazi Podkoren u Kranjskog Gori.

Prije četiri je tjedna u Bruderholzu Ivica jubilarni deseti put u karijeri operirao koljeno. Artroskopskim mu je zahvatom odstranjen komadić otkinutog meniska u desnom koljenu.

U prvoj utrci od pobjede na superkombinaciji u ruskom Sočiju branitelj naslova pobjednika Svjteskog kupa startao je u utrku 17. po redu, te u cilj ušao s 15. vremenom i 3.38 sekundi zaostatka za uvjerljivim Amerikancem Tedom Ligetyjem, koji drugoplasiranom Talijanu Massimilianu Blardoneu nakon prve vožnje bježi 1.22 sekunde, a trećeplasiranom Francuzu Alexisu Pinturaultu 1.60 sekundi.

Četvrti je nakon prve vožnje Kostelićev protukandidat za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Austrijanac Marcel Hirscher. On za Amerikancem kasni 1.61 sekundu.

Dok će Ivica, završi li drugu vožnju, osvojiti poneki bod, to neće biti slučaj s vodećim skijašem u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Švicarac Beat Feuz, koji se bori s manjom ozljedom koljena, nije uspio ući među 30 najboljih. Trenutačno drži 35. mjesto.

Od hrvatskih skijaša na pretposljednjemu, osmom veleslalomu sezone nastupa još Dalibor Šamšal, i to kao posljednji, 74. natjecatelj po redu.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora:

1. Ligety (SAD) 1:10.73
2. Blardone (Ita) +1.22
3. Pinturault (Fra) +1.60
4. Hirscher (Aut) +1.61
5. Simopncelli (Ita) +1.63
6. Schörghoffer (Aut) +2.23...
23. Kostelić (Hrv) +3.38...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.