Sport

Nogomet, Serie A

Gattuso napokon spreman za povratak!

Gattuso napokon spreman za povratak!

Priznao je 34-godišnji vezni nogometaš AC Milana Gennaro Gattuso da je tijekom duge pauze zbog ozljede očnog živca pomišljao na odlazak u mirovinu.

Gattuso se dugo oporavljao od opasne i neugodne ozljede očnog živca, zbog koje je propustio cijeli dosadašnji tijek sezone. Nastupio je samo u otvarajućoj utakmici Serije A protiv Lazija na San Siru devetog rujna prošle godine, kada se i fatalno sudario sa suigračem Alessandrom Nestom.

Vratio se nakratko treninzima krajem prošle godine, te je čak zaigrao na jednoj pripremnoj utakmici početkom ove. Malo nakon toga dijagnosticirana mu je miastenija, autoimuna neuromišićna bolest.

Uoči nedjeljne utakmice protiv Leccea Gattuso je potvrdio da je spreman za povratak natjecateljskom nogometu.

- To je bio moj san zadnjih nekoliko mjeseci, vratiti se u akciju. Više je nogomet nedostajao meni nego što sam ja njemu. Zadnjih mjeseci sam puno patio i mislio sam da se nikada neću vratiti. Nadam se da je sada sve to iza mene. Pomišljao sam u ovom teškom razdoblju i na odlazak u mirovinu, ali ovo bi mi moglo produljiti karijeru. Trenirao sam s momčadi zadnjih desetak dana. Sumnjam da bih mogao odigrati više od 25 ili 30 minuta. Odlučit će trener - izjavio je Gattuso.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.