Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Laziju gradski derbi protiv Rome

Serie A: Laziju gradski derbi protiv Rome

Nogometaši Lazija slavili su na Olimpicu protiv Rome s 2-1 u velikom rimskom derbiju igranom u sklopu 26. kola Serie A..

Kao i obično u susretima ovih protivnika, nije nedostajalo "iskri". Vratar Rome Marteen Stekelenburg tako je isključen već u sedmoj minuti nakon što je u kaznenom prostoru oborio Miroslava Klosea. Postao je tako 11. isključeni igrač u posljednjih osam rimskih derbija igranih u sklopu Serie A.

Udarac s bijele točke realizirao je Brazilac Hernanes postigavši tako svoj osmi ovosezonski gol. Na izjednačenje Rome nije se moralo dugo čekati, samo šest minuta, a zabio je Fabio Borini i to neposredno nakon što je Juan zatresao gredu.

Izjednačen je rezultat na semaforu stajao do 61. minute, a tada je Stefano Mauri zatresao mrežu na asistenciju Cristiana Ledesme. Bio je to za Lazijevog kapetana prvi ovosezonski gol i prvi gol u derbijima protiv Rome. Njime su nebesko plavi dobili oba gradska derbija (prvi su također dobili s 2-1, op.a.) u istoj sezoni po prvi put od 1997/98.

Fiorentina je prekinula niz od tri uzastopna poraza protiv posljednjeplasirane Cesene koju je na svom Artemio Franchiju savladala s 2-0 zahvaljujući autogolu Vangelisa Morasa i golu Matije Nastasića.

Siena je, pak, do druge uzastopne pobjede stigla također na domaćem travnjaku na kojem je isprašila Cagliari s 3-0 golovima bivšeg igrača Zagreba Erjona Bogdanija, te Emanuelea Calaioa i Cristiana Del Grossa.

Dvije utakmice završila su bez pobjednika, a riječ je o ogledima Udinesea i Atalante (0-0) i Leccea i Genoe (2-2).

Serie A, 26. kolo:

Roma - Lazio 1-2 (Borini 16 / Hernanes 10-11m, Mauri 62)

Fiorentina - Cesena 2-0 (Moras 61-ag, Nastasić 74)

Lecce - Genoa 2-2 (Muriel 61, Brivio 81 / Sculli 21, 85)

Siena - Cagliari 3-0 (Bogdani 41, Calaio 80, Grosso 82)

Udinese - Atalanta 0-0

kasnije:

Bologna - Novara

Inter - Catania


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.