Sport

Plivanje

Leo Bavdek regionalni prvak Hrvatske R1 u disciplini 400m slobodno

Leo Bavdek regionalni prvak Hrvatske R1 u disciplini 400m slobodno

U Splitu na Poljud na 50m bazenu održala su se zadnja tri dijela Regionalnog PH - Regije 1 za kategorije kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Na natjecanju je nastupilo i 12 članova zadarske Jadere od kojih je bilo 8 kadeta i 4 mlađa kadeta.

Najvrjednije rezultate je ponovo isplivao Leo Bavdek koji je ovaj vikend osvojio tri medalje, a u disciplini 400m slobodno i titulu regionalnog prvaka. Prvi put se penjao na postolje u disciplini 200m slobodno gdje je s vremenom 2:10.63 zauzeo drugo mjesto, nakon toga je u disciplini 100m prsno s vremenom 1:22.42 zauzeo treće mjesto, dok je u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:36.45 doplivao do prvog mjesta i titule regionalnog prvaka Hrvatske.

Također treba spomenuti da je u disciplini 1500m slobodno u dobnoj skupini kadeta doplivao do drugog mjesta s vremenom 18:16.20 (ml.juniorski limit), te je u svim spomenutim disciplinama isplivao norme za nastup na državnom prvenstvu Hrvatske. Norme za nastup na državnom je isplivala i Petra Rudić i to u dvije discipline 200m i 400m slobodno te Lucijan Krpina u disciplini 100m leptir.

Ovo natjecanje im je ujedno bio i dobar trening za državno prvenstvo koje se održava od 15 do 18.3. na istom bazenu.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Amanović Petra, Baraba Nikita, Bavdek Leo, Ćustić Barbara, Ćustić Lovre, Krpina Lovro, Krpina Lucijan, Nižić Ante, Radman Sara, Rudić Petra, Sipina Nika, Smolić Andrija.

Treneri koji su vodili ekipu: Ante Džaja, prof. Marijan Čulina, prof.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.