Sport

Nogometni mercato

Vertonghen: Totttenham je čudesan klub, a Premiership prava liga za mene

Vertonghen: Totttenham je čudesan klub, a Premiership prava liga za mene

Londonski Premierligaš Tottenham, za koji igraju hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Niko Kranjčar, u ljeto će u svoje redove pokušati dovesti dvojicu ponajboljih belgijskih nogometaša: Jana Vertonghena i Edena Hazarda.

Prema pisanju Goal.coma, Tottenham predvodi listu engleskih klubova koji u svoje redove žele dovesti 24-godišnjeg Vertonghena, ofenzivno orijentiranog srednjeg braniča i kapetana momčadi. Raspitivao se za njega Harry Redknapp već prošlog mjeseca. Njegova se cijena na tržištu trenutačno kreće oko 10 milijuna funti.

- Tottenham je čudesan klub, što se najbolje može primijetiti na njihovim igrama ove sezone. Riječ je o jednoj od tri najbolje engleske momčadi u ovom trenutku - rekao je ljevonogi Belgijac dodavši:

- Ne mogu reći jesam li i s kime imao kontakata, no mogu reći da je Premiership liga u kojoj želim igrati. Moj način igre odgovara engleskom nogometu, a ja obožavam atmosferu engleskih stadiona, na kojima ljudi dišu nogomet. Moj je cilj jednom svakako zaigrati u Premiershipu, koji je najbolja liga na svijetu. Od nogometa na televiziji ja osim Premiershipa gledam još samo Barcelonu.

U paketu s njim "spursi" bi voljeli dovesti i njegova suigrača iz reprezentacije, 21-godišnjeg Edena Hazarda, ofenzivnog veznjaka francuskog Lillea.

- Bilo bi lijepo igrati s njime, no da smo prijatelji, baš i nismo. Zašto? Zato što ne govorimo isti jezik: ja sam Flamanac i govorim flamanski, a on je Valonac i govori francuski.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.