Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Basel srušio Bayern, Inter pao i u Marseilleu

Liga prvaka: Basel srušio Bayern, Inter pao i u Marseilleu

Nogometaši Basela produbili su krizu Bayerna koja traje već tjednima. Na svome su St. Jakob Parku svladali najtrofejniji njemački klub s 1-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Marseille je istim rezultatom a Velodromeu pobijedio Inter.

Jedini pogodak u Švicarskoj u samoj je završnici, točnije u 86. minuti, postigao Valentin Stocker. Jacques Zoua je povukao loptu paralelno s linijom šesnaesterca i na lijevoj strani kaznenog prostora pronašao nečuvanog Stockera koji je ušao u igru 20 minuta ranije. Mladi je 22-godišnji veznjak iskoristio priliku i donio Baselu novi veliki ''skalp'' ove sezone nakon što je ranije, podsjetimo, nokautirao Manchester United i poslao ga u Europa ligu.

Bayern je tijekom utakmice imao veći posjed lopte i više udaraca prema vratima, ali najbolje je prilike ipak imao Basel koji je u prvom poluvremenu dvaput pogodio okvir gola. Najprije je Aleksandar Dragović u 16. minuti glavom poslao loptu u stativu, a samo tri minute kasnije je Alexander Frei ''pronašao'' gredu. Za goste je najbolje prilike imao Franck Ribery u trećoj i 11. minuti, ali je njegove udarce zaustavio domaći vratar Yann Sommer, najbolji igrač utakmice.

Bayern je na koncu uputio više od 20 udaraca u smjeru domaćih vrata i ipak izgubio, što je ove sezone u Ligi prvaka dogodilo samo četirima momčadima. Hrvatski nogometaši u redovima Bavaraca ponovno su bili u drugom planu, Ivica Olić je ušao tek u 89. minuti, dok Danijel Pranjić nije ni dobio priliku.

Manje kvalitetnu utakmicu vidjeli su gledatelji u Marseilleu, a ključni se trenutak dogodio u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Andre Ayew glavom nakon ubačaja iz kornera Mathieua Valbuene svladao Julija Cesara.

Ayew je tako zabio četiri od osam Marseilleovih golova ove sezone, a zanimljivo je i da je Inter pet od osam pogodaka u aktualnoj Ligi prvaka primio u posljednjih 15 minuta.

''Nerazzurrima'' je to, računajući i Seriju A, bio četvrti poraz zaredom, a pritom nisu postigli nijedan pogodak. Na Velodromeu im nije pomogla ni činjenica da su u početnom sastavu imali devetoricu igrača koji su prije dvije godine igrali u finalu i pobijedili Bayern.

Liga prvaka, prve utakmice osmine finala:

Basel - Bayern 1-0 (Stocker 86)

Marseille - Inter 1-0 (A. Ayew 90+3)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.