Sport

Košarka, A-1 Liga

Sonik Puntamika bez šanse u Križevcima

Sonik Puntamika bez šanse u Križevcima

Nakon prošlotjedne odgode 17. kola Hrvatske A-1 košarkaške lige zbog vremenskih neprilika, večeras je momčad Sonik Puntamike gostovala u Križevcima kod istoimenog domaćina. Puntamičani su odigrali loše u ovom susretu, i zasluženo izgubili od Križevaca rezultatom 84-70.

Prva četvrtina utakmice otišla je na stranu domaćina. Križevci su preko raspoloženog Buve pod koševima i Gligore koji je krajem četvrtine ubacio svojih 5 koševa otišli na odmor s prednošću od 6 koševa (22-16).

Nažalost po goste, ulazak u drugu četvrtinu donio je još slabiju igru i veći zaostatak. Prvi veliki problem nastao je ulaskom Grgata koji sa svoja četiri koša podiže prednost na 10 razlike, da bi domaći igrač Gaćeša vezao sedam uzastopnih koševa (dvije trice i slobodno bacanje) za velikih 35-20 i seriju Križevaca (13-2). Jedini strijelac u tim trenucima za Sonik Puntamiku bio je Luka Drezga. Da ne bude sve crno za Puntamičane pobrinuli su se Marić i Drezga, svojim koševima do kraja prvog poluvremena uspijevaju smanjiti zaostatak na pristojnu razliku 38-31.

Najzaslužniji što se domaćin u trećoj četvrtini nije uspio odvojiti, bio je odlični Luka Drezga. Naime, Drezginim dvadesetim košem u 24. minuti susreta rezultat je glasio 46-42 za Križevce. Raspoloženi igrači domaćina nisu uspijevali pronaći način kako zaustaviti jedinu prijetnju gostiju iz Zadra. No ono što nije polazilo za rukom ostalim igračima Puntamike, ulazilo je igračima Križevaca. Koševima Grgata ispod obruča i dvima tricama Žitka treća četvrtina završila je rezultatom 65-51. Sjajni Drezga zabio je 13 koševa u trećoj četvrtini i koliko toliko održavao Puntamičane na životu.

Do kraja utakmice u posljednjoj četvrtini prednost Križevaca se u jednom trenutku popela i na 21 razlike (77-56). Momci trenera Plantaka odigrali su jako loše, i samim opuštanjem domaćina uspjeli su smanjiti zaostatak do kraja utakmice. Konačan rezultat glasio je 84-70 za Križevce.

Domaćin je imao četiri dvoznamenkasta strijelca. Gaćeša je zabio 16 koševa, Grgat i Žitko ubacili su po 14 a Gligora je dodao 13 koševa. Kod Sonik Puntamike uz već navedenog Drezgu koji je ubacio 26 koševa, jedini je bio raspoložen Petar Marić s 15 koševa.

KK Križevci - KK Sonik Puntamika 84-70 (22-16, 16-15, 27-20, 19-19)

KK Križevci: Gaćeša 16, Mikulić 2, Buva 9, Hrkać, Zrnić 6, Glavinić 8, Gligora 13, Sertić, Ćušek, Svoboda 2, Žitko 14, Grgat 14

KK Sonik Puntamika: Marić 15, Pešut 2, Drezga 26, Jurlina 2, Jurjević 5, Grabovac, Dražović 7, Ramljak, Šarlija 8, Čakarun, Vraneš, Segarić 5


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.