Sport

Košarka, A1 liga

Zadnik: Svjestan sam da još nisam ispunio očekivanja

Zadnik: Svjestan sam da još nisam ispunio očekivanja

Iako je bio skroman u napadačkom dijelu, Uroš Zadnik svojim je obrambenim reakcijama bio jedan od "okidača" preokreta u utakmici s Križevcima, kad su se Zadrani iz rezultatskog minusa na poluvremenu (36-45) u samo 10 minuta vratili u uvjerljivo vodstvo, te potom mirno priveli utakmicu kraju...

Ostvarili su tako zadarski košarkaši svoju šestu pobjedu u nizu (četiri u prvenstvu i dvije u kupu), a slovenskog smo razigravača upitali kako se to odrazilo na njega i njegove suigrače:

- Zadovoljni smo što smo napokon ušli u seriju pobjeda i sada samo trebamo nastaviti ići tim smjerom. Samopouzdanje nam iz utakmice u utakmicu raste i svaku sljedeću ćemo odigrati još bolje. Na početku smo ipak bili potpuno nova momčad i trebalo nam je više vremena da se uigramo.

Ipak, otvaranje utakmice s Križevcima nije krenulo u željenom smjeru, gosti su bili bolji suparnik prvih 20 minuta igre...

- Nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili, ali na poluvremenu smo zbili redove i poslušali što nam je trener imao za reći. Pokazali smo veću dozu borbenosti i na kraju je sve dobro ispalo.

Očigledno je kako ste ušli u dobru formu, pogotovo na domaćem parketu, no već u subotu vam slijedi gostovanje u Slavonskom Brodu, odakle će zadarski navijači zahtijevati povratak sa nova dva boda na kontu...

- Još nismo poraženi na Višnjiku i taj niz moramo nastaviti do kraja prvenstva, a sad nam slijedi prilika da potvrdimo dobru formu i u gostima, iako znamo da Svjetlost još nije poražena na domaćem terenu. Na početku sezone smo ih nadigrali, ali to je bila tek druga prvenstvena utakmica, tako da nije isključena mogućnost da su i oni bili neuigrani.

Koliko si zadovoljan svojom igrom? Činjenica je da su i trener i sportski direktor često naglašavali kako nisu zadovoljni učinkom razigravača u momčadi, pa je stoga iz Cibone doveden i Karlo Vragović.

- Svjestan sam da još nisam ispunio očekivanja trenera i Uprave, ali ni svoja vlastita. Ipak, znam da u meni ima puno rezerve i da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji. Sada je tu došao i Vragović da nam pomogne, iako mi se čini kako on neće igrati isključivo na poziciji razigravača, već će uskakati i na šutera. Njegov dolazak meni ne predstavlja nikakvo dodatno breme, već samo motivaciju da igram najbolje što mogu - iskreno će za kraj slovenski razigravač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.