Sport

Košarka, A-1 Liga

Grgat: "Čestitke Zadru od srca na zasluženoj pobjedi"

Grgat:

Ivan Grgat zahvalio se publici na toplom prijemu i aplauzu pri kraju utakmice

Košarkaši Zadra večeras su teže nego očekivano, došli do svoje 8. pobjede u 12. kolu Hrvatske A-1 košarkaške lige. Zadrani su pravim pristupom tek u drugom poluvremenu slomili otpor momčadi Križevaca i navukli smiješak na lica prisutnih gledatelja.

U prilično teškoj i na trenutke negledljivoj utakmici Ante Krapić vodio je zajedno s Ivom Ivanovom veliku borbu protiv na drugoj strani, izrazito raspoloženog Ivana Grgata. Evo kako je Krapić večeras doživio utakmicu:

- Očekivali smo tvrdu utakmicu, ali nismo očekivali da ćemo ovako loše odigrati prvo poluvrijeme. Svi smo bili u nekom grču, ja prvi sam falio neke izgledne šuteve tako da smo nažalost otišli na odmor u minusu od 9 razlike. Na pauzi smo se dogovorili da moramo odigrati obranu kako treba i to je rezultiralo da smo odmah u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat u našu korist. Nismo im dopustili da daju koš punih 7 minuta i to je praktički riješilo utakmicu.

Je li se bilo teško motivirati za utakmicu nakon pobijede  protiv Cibone, ili je pauza uzela svoj danak?

- Pa možda sve to što ste naveli u malom dijelu utjecalo, ali ja osobno sam uvijek motiviran pošto nisam 9 mjeseci odigrao osim kupa, prvenstvenu utakmicu. Ponavljam momčad je dovoljno bila napaljena i željela pobjedu, i moralo je kad tad krenuti.

Zadarski junak protiv Cibone, Ante Delaš također nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu:

- Loše smo ušli u utakmicu, gosti su nam nametnuli svoj spori ritam utakmice i igru 5 na 5 što nama ipak toliko ne odgovara. Drugi dio smo otvorili dobrom obranom, prikazali smo dosta bolji pristup i igru te ipak na kraju zasluženo slavili. No ponavljam, ne smije nam se događati ovako loš ulazak u utakmicu jel se nećemo uvijek moći vratiti.

A najbolji strijelac utakmice, i apsolutno zvijezda večeri bio je stožerni centar Križevaca, Ivan Grgat. Veliku borbenost i srčani pristup utakmici, nagradila je i izbirljiva Zadarska publika aplauzom pri kraju utakmice. Zamolili smo bivšeg igrača Zadra za osvrt na večerašnju utakmicu:

Čestitam Zadru na zasluženoj pobijedi, ali ipak ostaje žal što nismo ipak bolje iskoristili prednost na poluvremenu. Momčad Zadra je mlada i tek u nekom razvoju, tako da nismo smjeli sebi dopustiti da radimo neke početničke greške. Zatvorili smo Zadru napadački skok, i trebali smo pametnije iskoristiti nervozu domaćina u drugom dijelu.

Zadrani su vas nagradili pljeskom pri kraju utakmice?

- Pa slušajte, kod mene Zadar ima posebno mjesto. Doduše bio sam ovdje samo godinu dana, ali je privilegija živjeti i igrati u Zadru. Nadam se da je publika večeras osjetila da sam odigrao sa srcem i to nagradila. Hvala im i još jednom čestitam Zadru na pobjedi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.