Sport

Košarka, A1 liga

Zadar slavio unatoč dobrom otporu Križevčana

Zadar slavio unatoč dobrom otporu Križevčana

Zadarske publika toplo pozdravila Ivana Grgata, strijelca čak 27 koševa

Tek jedna četvrtina kvalitetne igre bila je dovoljna za slomiti dosta dobar otpor Križevčana. Iako su u drugo poluvrijeme košarkaši Zadra ušli s rezultatskim minusom (36-45), u trećoj su četvrtini stvari konačno "sjele na svoje"...

Zadrani su, izuzev Gorana Vrbanca, potpuno podbacili na otvaranju susreta, te su dopustili Žitku i Grgatu da dobar dio prve četvrtine goste drže u prednosti, doduše minimalnoj. Tek je već spomenuti Vrbanc trpao koš Križevčana, te je četvrtinu završio sa 13 koševa, no s obzirom da mu se praktički nitko nije pridružio, gosti su s istekom desete minute imali prednost 22-23.

Tamo gdje su stali Žitko i Grgat, nastavio je Buva, te je u kratkom roku odveo goste na već zabrinjavajućih šest koševa prednosti u 12. minuti (22-28). Zadrani se u tom periodu praktički nisu mogli ni sastati s košem, posebno se to odnosi na centarski tandem Ivanov-Krapić, pa je prednost Križevčana narasla i do velikih 29-38 košem Gligore u 16. minuti.

Zadrani su se u 19. minuti približili na 36-40, no tada se ponovno "budi" Ivan Grgat i veže pet poena u nizu (uključujući tricu 5 sekundi pred kraj poluvremena), pa se na 15 minuta odmora odlazi s prednošću Križevčana 36-45.

U drugom poluvremenu Zadrani su se očekivano razbudili, te su uvodnih pet i pol minuta igre goste ostavili bez koša, a sami su ih zabili 13, pa je trener gostiju Tiho Bujan bio primoran pozvati minutu odmora pri rezultatu 49-45.

Tek u 27. minuti gosti zabijaju svoj prvi koš drugog poluvremena, no Zadrani ne posustaju, te grade svoju prednost sve do 63-51 na isteku treće četvrtine, a rezultat je postavio Ivan Batur svojom prvom (i jedinom) tricom u susretu, 3 sekunde pred istek 30. minute.

Uvod u posljednju četvrtinu donio je i konačno razrješenje pitanja pobjednika. Serijom 6-0 Zadrani su došli 69-57, a Križevčani kao da su ostali bez vjere u preokret. To se nikako ne odnosi na Ivana Grgata, kojega se zadarska publika vrlo rado sjetila i pozdravila svaki njegov dodir s loptom, iako je bez milosti punio koš njihove momčadi. Susret je završio s velikih 27 poena u porazu od Zadra rezultatom 83-71.

Pet minuta pred kraj susreta svoj debi u zadarskom dresu upisao je i Karlo Vragović, te se u pretposljednjem napadu utakmice i upisao u strijelce, a nadodao je i jednu asistenciju.

Kod Zadra je već poslovično najbolji bio Goran Vrbanc sa 26 ubačaja, a po 14 su dodali Ivanov i Krapić. Napomenimo i kako su se svi igrači Zadra, izuzev ozlijeđenog Olivarija koji nije niti ulazio u igru, upisali u strijelce.

KK Zadar - KK Križevci (22-23, 14-22, 27-6, 20-20)

KK Zadar: Zadnik 2, Smolić 1, Ivanov 14 (9 sk.), Vragović 2, Olivari, Radić 4, Šango 2, Delaš 7, Ramljak 4, Krapić 14 (9 sk.), Batur 7, Vrbanc 26.

KK Križevci: Glavinić 4, Ivandić, Gligora 6, Sertić, Čušek 2, Žitko 19, Hrkač 1, Mikulić 2, Svoboda, Zrnić, Buva 10, Grgat 27 (8 sk.).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.