Sport

Košarka, A1 Liga

Ivanov: Problem je u našim glavama

Ivanov: Problem je u našim glavama

Još jedan poraz prodrmao je svlačionicu košarkaša Zadra. Na Gripama su splitski "žuti" bili bolji rezultatom 86-74 a gotovo jednoglasno je mišljenje onih koji su utakmicu gledali kako je Split zaslužio slaviti i s većom razlikom...

I dok su se u prvom poluvremenu Zadrani još i dobro držali, u drugom je uslijedio značajan pad, za koji nitko nema pravog objašnjenja, a koji polako ali sigurno postaje lajtmotiv gostujućih nastupa košarkaša Zadra ove sezone.

Zašto su se stvari na Gripama razvijale neželjenim putem pokušali smo doznati od kapetana zadarske momčadi Ive Ivanova:

- Prvo poluvrijeme je još donekle i ličilo na nešto, a jedini nam je problem zadavala njihova pick igra. Međutim, u trećoj četvrtini nastao je potpuni raspad, a Mimica se razigrao i nismo ga znali zaustaviti, stvarno je opasan igrač. S druge strane, mi kad bi i došli do zicera ili otvorenog šuta, nismo znali pogoditi i jednostavno smo se raspali.

Cijeli tjedan najavljivali ste agresivnu obranu, kao uostalom i prije svake utakmice ove sezone, no od agresivnosti na terenu nismo vidjeli ni "a"...

- Za gostujuće nam utakmice očito nedostaje krvi i živosti. Problem nije u treningu jer treniramo stvarno dobro, problem je nekakav sklop u našim glavama. Trebati će nam puno više želje i motiva u gostima jer očito je da svi u ligi najviše žele pobjedu nad Zadrom i to smo im već tri puta omogućili. Da bismo promijenili pristup, moramo krenuti svatko od sebe. Ne smijemo poletjeti kao što nam se možda dogodilo poslije Jollyja, kad smo zbog pobjede umislili da smo postali pravi igrači.

Vodstvo kluba razmišlja čak i o sankcijama prema vama igračima. Misliš li da je to opravdano, ili sankcije možda niste zaslužili?

- Odluka je isključivo na klubu. Oni će odrediti tko je koliko napravio i koga treba sankcionirati. Imati ćemo sastanak sa Upravom i nakon njega ćemo znati nešto više - za kraj će Ivanov.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.