Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Odlični Popović u porazu kod Unicaje

Euroliga: Odlični Popović u porazu kod Unicaje

U utorak je odigrana prva utakmica 2. kolo ovosezonske košarkaške Eurolige. U skupini B, gdje igra i jedini hrvatski predstavnik Zagreb, Unicaja je u Malagi pobijedila Žalgiris 85-78 nakon produžetka.

Time nije materijalizirana odlična igra hrvatskog košarkaša Marka Popovića u redovima gostiju. Isto tako, za Žalgiris je ovo drugi poraz u Euroligi, dok je Unicaja upisala prvu pobjedu makar je većim dijelom utakmice lovila suparnika.

Istina je da su košarkaši Unicaje imali zadnji šut za pobjedu u osnovnom dijelu utakmice, no kada već u tih 40 minuta nisu opravdali status favorita, odigrali su zato pet dodanih minuta daleko bolje i na kraju pobijedili.

Popović je odigrao 27 minuta, te je sa 18 poena bio drugi strijelac svoje momčadi (Sony Weems, igrač Toronta, je ubacio 21). Imao je hrvatski košarkaš i šest skokova, te dvije asistencije, kao i tri izgubljene lopte. Za dva poena je gađao 2-5, za tri poena 2-4, a s linije slobodnih bacanja 8-8. Minutu i pol prije kraja je Popović pogodio tricu za 66-63, a pola minute prije kraja je promašio dalekometni šut koji je mogao stvari okrenuti na stranu Litavaca.

Kod domaćina Hrvoje Perić nije ulazio u igru, dok je Luka Žorić za pola sata igre ubacio sedam poena uz čak 12 skokova, ali i dvije ukradene lopte, te jednu asistenciju. Imao je šut iz igre 2-7, te s linije slobodnih bacanja 3-5.

Za Unicaju je Joel Freelend ubacio 21 poen uz 12 skokova.

U srijedu, podsjetimo, Zagreb dočekuje Panathinaikos.

Euroliga, skupina B, 2. kolo:

Unicaja - Žalgiris 85-78 (produžetak)

Zagreb - Panathinaikos (srijeda)

CSKA Moskva - Brose Basket (srijeda)

Redoslijed: 1. Panathinaikos 1-0 (-1), 2. Brose Basket 1-0 (-1), 3. CSKA Moskva 1-0 (-1), 4. Unicaja 1-1, 5. Zagreb 0-1 (-1), 6. Žalgiris 0-2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.