Sport

Košarka, A1 Liga

Ive Ivanov: U Križevcima nas očekuje paklena atmosfera

Ive Ivanov: U Križevcima nas očekuje paklena atmosfera

Tek je nekoliko sati ostalo do ovosezonske premijere za košarkaše Zadra. Prvo kolo im donosi gostovanje kod novopečenog prvoligaša, vrlo ambicioznih Križevaca.

Kako će im ovo biti prva prvoligaška utakmica u povijesti kluba, kapetan Zadra Ive Ivanov smatra kako će Zadrane na tribinama dočekati paklena atmosfera:

 

- Sigurno je da nas tamo očekuje paklena atmosfera jer Križevčani igraju svoju prvu prvoligašku utakmicu u povijesti i cijeli grad živi za tu utakmicu, pogotovo što im u goste dolazi Zadar. Međutim, mi moramo odigrati odličnu obranu od samog početka i pokušati postići što više lakih koševa - kazao je kapetan te je kratko prokomentirao sastav suparnika:

- Čeka nas jako teška utakmica jer Križevci imaju izuzetnu prvu petorku. Na playmakeru imaju Glavinića, koji je igrao u Slovačkoj, a znamo ga i iz Dubrovnika. Na šuteru im je Žitko, jako opasan igrač, a na trici im je Zadranin Mladen Gligora. Pod košem su im Grgat i Čolak, a među mladim igračima imaju Buvu, koji je na posudbu stigao iz Cedevite, te "našeg" Jurlinu - kazao je kapetan.

Poraz od Jazina u posljednjoj pripremnoj utakmici neće ostaviti previše traga na zadarskim košarkašima, tvrdi Ivanov:

- Bolje da se poraz dogodio danas nego tokom sezone tako da se nadam da će nas on dodatno trgnuti. Vidim da je i moje suigrače taj poraz jako pogodio tako da sigurno više nećemo nikoga podcjenjivati. To nam je dobra opomena da u svaku utakmicu moramo ući sa 100 posto jer svaki protivnik će htjeti "skinuti" baš Zadra - zaključio je.

Susret se igra večeras u Križevcima, a početak je zakazan za 19 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.