Sport

Nogomet, Primera

Primera: Hat-trick Higuaina u pobjedi Real Madrida

Primera: Hat-trick Higuaina u pobjedi Real Madrida

Nogometaši Real Madrida pobijedili su u gostima Espanyol s 4-0 u posljednjoj utakmici 6. kola španjolskog prvenstva.

Umjesto ozlijeđenog francuskog napadača Karima Benzeme, trener Real Madrida Jose Mourinho postavio je u vrh napada Argentinca Gonzala Higuaina, a ovaj je isporučio hat-trick. Prvi je gol zabio u 17. minti na asistenciju Cristiana Ronalda, a za drugi gol asistirao mu je Alvaro Arbeloa. U 89. minuti je Higuain postigao i svoj treći pogodak, a prije njega je strijelac za ''kraljevski klub'' bio i Jose Callejon u 82. minuti. I njemu je asistirao Ronaldo.

Higuain je sva tri gola zabio desnom nogom. Posebno je lijep bio onaj drugi, kada je na dubinsko dodavanje Arbeloe iz prve opalio i pogodio suprotni kut. Na sličan je način poentirao i kod prvog pogotka.

Real Madrid u ovoj utakmici nije bio baš toliko bolji kako sugerira konačni rezultat. No, za Mourinhovu momčad je daleko najvažnije da je upisala i drugu uzastopnu pobjedu u Primeri, a treću u nizu u svim natjecanjima.

Real Madrid je ovom pobjedom skočio na treće mjesto na ljestvici s 13 bodova, jednim manje od vodećeg dvojca, Barcelone i Levantea.

Primera, 6. kolo:

Atletico Madrid - Sevilla 0-0

Betis - Levante 0-1 (Juanlu 33)

Real Sociedad - Athletic Bilbao 1-2 (Martinez 61 / Llorente 34, 70)

Sporting Gijon - Barcelona 0-1 (Adriano 12)

Espanyol - Real Madrid 0-4 (Higuain 17, 66, 89, Callejon 82)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.