Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Bayern demonstrirao klasu protiv Cityja

Liga prvaka: Bayern demonstrirao klasu protiv Cityja

Jupp Heynckes i njegovi nogometaši dokazali su da Bayern ima jednu od najjačih momčadi u Europi. Na svom su stadionu u drugom kolu A-skupine Lige prvaka pobijedili Manchester City 2-0.

Više od samog rezultata impresivna je bila totalna dominacija bavarske momčadi u sudaru s ponajboljim engleskim nogometnim kolektivom. Sve su domaći na Allianz Areni riješili u prvom poluvremenu golovima Marija Gomeza u 38. i prvoj minuti sudačke nadoknade. Pospremio je sjajni strijelac u mrežu dva odbijanca nakon što je Joe Hart spašavao svoj gol, pri prvoj prilici čak i dva puta obranivši udarce Riberyja pa Müllera. Gomez je ovim golovima, prvima u skupini natjecanja ove sezone, došao do brojke od 12 postignutih pogodaka u 12 ovosezonskih nastupa.

U drugom poluvremenu Bayern je kontrolirao igru, ali svejedno opet imao više prilika za gol.

Heynckesova je momčad na ubojitom nizu: ovo je bila njezina deseta uzastopna pobjeda u službenim utakmicama bez primljenog gola. Niz traje od sedmog kolovoza kada je sva tri boda na Allianz Areni neočekivano odnijela Borussia iz Mönchengladbcha pobijedivši 1-0. Otad Manuel Neuer nije primio gol u četirima dvobojima Lige prvaka (dva kvalifikacijska), kao ni u šest bundesligaških. S druge strane, Franck Ribery, koji ponovno igra u fantastičnoj formi i predvodi momčad, i njegovi suigrači zabili su impresivnih 28 golova.

Edin Džeko za goste je igrao do 55. minute, kada ga je zamijenio Nigel de Jong.

Nogometaši Napolija došli su do četvrtog boda i drugog mjesta na ljestvici 2-0 pobjedom nad Villarrealom na svom San Paolu. Sve su igrači Waltera Mazzarrija riješili unutar dvije minute, pogocima Hamšika u 15. i Cavanija u 17. minuti iz 11-erca.

Ovom su se pobjedom Talijani Španjolcima osvetili za lanjsko izbacivanje u 1/16 finala Europa lige.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina A:

Napoli - Villarreal 2-0 (Hamšik 15, Cavani 17-11m)

Bayern - Manchester City 2-0 (Gomez 38, 45+1)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.