Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Danijel Pranjić ispričao se Biliću i Asanoviću

Danijel Pranjić ispričao se Biliću i Asanoviću

Prošlo je sedam dana od Bilićeve odluke da udalji Pranjića iz reprezentacije, a sada se javio i 'neposlušnik', inače branič Bayerna

Nakon prošlotjednog gostovanja Hrvatske u Irskoj izbornik Bilić obznanio je da je došlo do 'iščašenog' ponašanja Danijela Pranjića koji je odbio pružiti ruku njemu i njegovu pomoćniku Asanoviću. Izbornikova reakcija bila je - izbacivanje Pranjića iz reprezentacije.

Iako je preko jednog dnevnog lista Pranjić prvo slao tonove da u reprezentaciji vlada nezadovoljstvo, danas je ipak stigla korekcija.

'Ispalo je to sasvim drugačije od konteksta na koji sam mislio. Činjenica je da svaki igrač želi igrati i ako mu to ne uspijeva, onda je nezadovoljan. To je prirodno i zapravo pokazuje motiv da se uspije, kao što je točno da ne mogu svi biti u prvoj postavi i zadovoljni, pogotovo u reprezentaciji gdje svi imaju vrhunske kvalitete', izjavio je Danijel Pranjić za Sportske novosti.

'Osnovno što želim javno izreći jest to da mi je jako žao zbog onoga što se dogodilo u Dublinu. Sada, hladnije glave, jasno mi je koliko sam previše burno reagirao prema izborniku Biliću i treneru Asanoviću. Stav o tome što me tišti trebao sam izreći na posve drugi način. No vrijeme ne mogu vratiti, moram prihvatiti posljedice svog neprimjerenog postupka. Jedino što mogu i želim učiniti je to da se i Biliću i Asanoviću ovim putem javno ispričam. Isto vrijedi i za sve druge u reprezentaciji i okruženju koje je moj postupak mogao povrijediti, odnosno navijače i javnost.'

Dakle, Pranjić se ispričao, javno, svima koje je povrijedio. Sada je na potezu izbornik koji ga sasvim sigurno, zbog kohezije, ali i zaštite svog autoriteta, neće zvati za Maltu i Izrael. No do Grčke u listopadu možda ipak smekša svoj stav.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.