Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Pranjić: Nije me strah jer znam da Bayernu treba moja kvaliteta

Pranjić: Nije me strah jer znam da Bayernu treba moja kvaliteta

O borbi za poziciju u momčadi Bayerna, razlici između Juppa Heynckessa i Loiusa van Gaala i ovosezonskim ciljevima u razgovoru za Merkur-Online govorio je hrvatski nogometaš Danijel Pranjić.

Autor intervjua u uvodu je podsjetio da našem reprezentativcu ugovor istječe sljedeće ljeto, ali će biti automatski produljen ako odigra najmanje 25 službenih utakmica ove sezone.

- Zato ću dati sve od sebe. Volim ovaj klub - poručio je Pranjić.

Gospodine Pranjiću, s kakvim osjećajima ulazite u novu sezonu?

- Svi od nas očekuju da budemo prvaci što je i normalno nakon razočaravajuće prošle sezone. U nama se probudio inat. Znamo što nam je činiti. Najbolji smo u Bundesligi i to ćemo i dokazati.

Sumnja nije dozvoljena?

- Ne. Bayern je najjači kad je pritisak najveći. A ove ćemo sezone biti pod velikim pritiskom od samog početka. S pojačanjima koja smo doveli imamo veliku momčad. Posebno tu mislim na Manuela Neuera budući da smo prošle sezone primili previše golova. S njime, kao i s Rafinhom, Boatengom te boljom suradnjom napada i obrane, primit ćemo 25 golova. Maksimalno.

Neki smatraju da su braniči Holger Badstuber i Jerome Boateng premladi?

- Jerome je već na treninzima pokazao da je veliko pojačanje. Iznimno je jak u zraku, a zna i što s loptom pod pritiskom jer je dobar i s tehnikom. Uza sve to, vrlo je brz. Ne mislim da je problem to što su nam dva središnja braniča mlada. Godine nisu važne kad je netko dobar. Obojica su njemački reprezentativci, već su bili na SP-u, znaju što treba raditi.

Kako gledate na vlastiti situaciju? Prije godinu dana ste rekli da želite zauzeti poziciju Marka van Bommela u veznom redu. Ta je pozicija i sada otvorena.

- Da, mislim da je to moja pozicija. Teško je jer je konkurencija za mjesto uz Bastiana Schweinsteigera velika. Ali, tako je bilo i prošle sezone. Moje se ime nije spominjalo u kontekstru prve postave, a odigrao sam veliki broj utakmica. Svake sezone je isto: čekam svoju šansu, a kad je dobijem, onda je i iskoristim. Nije me strah jer znam da je moja kvaliteta ovdje potrebna.

Smeta li vam što vas se ne spominje kao člana prve postave?

- Ne. Draže mi je kad ljudi ne očekuju previše od mene. Philipp Lahm i Franck Ribery su najbolju sezonu imali kad je uz njih na lijevoj starni veznog reda igrao Ze Roberto. Ljevak poput mene. To bi moglo proći i sa mnom. Ja sam spreman.

Luiz Gustavo i Anatolij Timoščuk su defenzivne varijante za tu poziciju, Toni Kroos je agresivnija opcija. Koja je vaša orijentacija?

- Ja sam mješavina. Puno trčim i imam i ofenzivne i defenzivne kvalitete.

Kakav je vaš odnos s trenerom Heynckesom?

- Puno priča s igračima, katkad se i šali. S njim smo dobili novo raspoloženje u momčadi. Razlika je u tome što su razgovori s Heynckesom pozitivniji, on igračima daje samopouzdanje. Kod Van Gaala je uvijek bilo ''ovo si napravio pogrešno, tu si krivo dodao loptu''. Heynckes je drugačiji. Rekao nam je, primjerice, da je u ovoj momčadi najviše kvalitete koju je vidio nakon Real Madrida s kojim je osvojio Ligu prvaka. Takve stvari su ohrabrujuće.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Ove se sezone želim kao i obično boriti za svoje mjesto u Bayernu. Volim ovaj klub i želim u njemu igrati još tri i li četiri godine. Sljedeći veliki cilj je finale Lige prvaka kojem je ove sezone domaćin München. To je moj san.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.