Sport

Formula 1

Red Bull prekrižio Webbera zbog ignoriranja timske naredbe

Red Bull prekrižio Webbera zbog ignoriranja timske naredbe

Marku Webberu odbrojani su dani u Red Bull Racing Teamu. Nagovijestio je to u svom intervjuu za Bild voditelj austrijske momčadi u Formuli 1, Christian Horner.

- Mark je pilot čiji je posao utrkivati se i to mogu razumjeti. No, ja sam u nedjelju pretkraj utrke u Silverstoneu vidio što većina gledatelja nije mogla vidjeti: Mark je napao Sebastiana Vettela u posljednjem krugu na maksimalno rizičan način, te time i sebe i timskog si kolegu nerazumno izložio riziku od sudara i izlijetanja. Tako neće ići! - istaknuo je Horner dodavši:

- Kada bi svaki od 500-tinjak zaposlenika u Red Bull Racing Teamu gledao samo vlastite sebične interese, nikad ne bismo mogli postati prvaci.

Horner je potom prvi put javno priznao da razmišlja o rastanku s Webberom, kojem ugovor istječe na kraju sezone, kao i o njegovu nasljedniku:

- To mora biti vozač koji je sposoban pobjeđivati utrke a također i spreman unostiti harmoniju u naš tim. Koliko je koji pilot harmoničan vrlo je teško prosuditi u trenutačnim okolnostima koje okružuju vozače drugih momčadi.

Kao opcija za drugog vozača austrijske momčadi ovih je dana iskočilo ime Finca Kimija Räikkönena, svjetskog prvaka s Ferrarijem 2007. godine.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.