Sport

Tenis

Federer: Promjena na vrhu je dobra za svjetski tenis

Federer: Promjena na vrhu je dobra za svjetski tenis

Švicarski tenisač Roger Federer ostao je velik nakon razočaravajućeg ispadanja u četvrtfinalu Wimbledona kada je rekao da je Novak Đoković potpuno zasluženo uzeo svjetsku jedinicu te da je to dobra stvar za tenis

- Zaslužio je postati najbolji na svijetu nakon nevjerojatnih rezultata ove sezone. Kada tako rijetko gubite raste vam samopouzdanje koje vas nosi u svakom meču - rekao je Federer, jedini tenisač koji je uspio pobijediti srpskog tenisača ove godine.

Treći tenisač svijeta nije iznenađen ishodom finala nakon što je u prijašnja četiri susreta Đoković pokazao da ima igru kojom može pobijediti Nadala pa čak i na zemlji.

- Novak je pokazao da može igrati na travi. Dobra je stvar za tenis da se dogodila ova smjena na vrhu - kaže Švicarac.

Federer je na opće iznenađenje svih ispao u četvrtfinalu Wimbledona nakon što je imao prednost od 2-0 u setovima protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. To je prvi put u njegovoj karijeri da je izgubio meč na Grand Slam turniru nakon što je imao takvu prednost.

Federer je najavio da će pomoći Švicarskoj u nastojanju da se vrate u prvu jakosnu skupinu Davis Cupa.

- Naš prioritet je povratak među najbolje reprezentacije svijeta - zaključio je Federer.

Švicarska će morati savladati Portugal kako bi iduće godine ponovo igrala u društvu najboljih. Švicarski genije je inače poznat da ne sudjeluje previše u natjecanju Davis Cupa, a najbliže što je došao osvajanju istog bilo je polufinale 2003. godine kada je ispustio 2-0 u setovima protiv Lleytona Hewitta (Australija). Da je pobjedio, Švicarska bi u finalu igrala protiv Španjolske, koju je Australija pobijedila s komotnih 3-1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.