Sport

Košarka, A1 Liga

Tihomir Bujan preuzeo novog prvoligaša Križevce

Tihomir Bujan preuzeo novog prvoligaša Križevce

Kroz premijernu sezonu u prvoligaškom društvu, Križevce će voditi Tihomir Tiho Bujan. Ovaj uskoro 44-godišnji zagrebački Zadranin dogovorio je dvogodišnju suradnju sa križevačkim prvoligašem i tako prekinuo "sagu" oko izbora novog trenera "žabaca", stoji na službenim stranicama novopečenog križevačkog prvoligaša.

Ovaj ambiciozni stručnjak vjeruje da sa isto tako ambicioznom momčadi može napraviti jako dobre stvari u njihovom premijernom izlasku na A1 scenu.

Pred trinaest je godina, na poziv Danijela Jusupa, Bujan napustio Benston (današnju Dubravu) i Zagreb zamijenio Zadrom. Od tada pa na ovamo, navijači ga uglavnom smatraju Zadraninom ponajprije stoga što je u nekoliko navrata bio pomoćni ili glavni trener Zadra.

No, u stručnim je krugovima ponajviše cijenjen njegov rad u Borik-Puntamiki, uglednom zadarskom prvoligašu kojeg je iz B1 uveo u A2 ligu, a u sezoni 2004/05 iz A2 u A1. Za svoj rad sa Puntamičanima, Bujan je iste sezone ovjenčan i laskavom titulom 'Hrvatskog trenera godine' po izboru struke.

Prošle je sezone od Danijela Jusupa preuzeo vruću klupu Zadra i iz tog je njegovog kratkog mandata svim ljubiteljima košarke u sjećanju ostala ona urnebesna utakmica u polufinalu kupa protiv favorizirane Cedevite, kada je Bujan od prve do posljednje minute odigrao s istom herojskom petorkom - Car, Marčinković, Olivari, Bilan i Batur!

Impresivna je i lista košarkaških veličina s kojima je radio Tiho Bujan. U tom probranom društvu su i: Rađa, Komazec, Giriček, Bagarić, Sesar, Popović, Skelin, Ružić...

Kao što se iz gornjih podataka može iščitati, Bujan se ne boji izazova, što vođenje mladog križevačkog prvoligaša u njegovoj nastupnoj A1 sezoni svakako jest. "Žapci" su nakon više od mjesec dana iščekivanja, vaganja i pregovaranja dobili trenera koji "ima košarkaškog mota" i nakon skorog kompletirnja rostera, početkom kolovoza kreću u svoje prve prvoligaške pripreme.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.