Sport

KK Zadar

Branko Skroče: Balkanska liga je završena priča, nadamo se Eurokupu!

Branko Skroče: Balkanska liga je završena priča, nadamo se Eurokupu!

Očekuju se pojačanja kako u seniorskom, tako i u omladinskom pogonu

Četiri su tjedna prošla od završetka turobne i neuspješne sezone za KK Zadar, u kojoj je klub s Višnjika ispao iz NLB lige, pa se kao glavno pitanje, naravno uz ono o igračkom kadru, nametnuo izbor natjecanja u kojem će Zadrani sudjelovati uz A-1 ligu, koja ipak ne nudi razinu natjecanja kakva je potrebna Zadru ukoliko se želi ekspresno vratiti u regionalno košarkaško društvo.

Kao rješenje su se nametnula dva natjecanja, Eurochallenge kup i Balkanska liga, no prema riječima sportskog direktora Branka Skroče, Zadar u tim natjecanjima neće sudjelovati. Međutim, kao realna se opcija ovog tjedna pojavio Eurokup, drugo po snazi europsko košarkaško natjecanje, u kojem bi Zadar dogodine mogao sudjelovati uz malo sreće.

- Balkanska liga je po svemu sudeći završena priča. Raspitali smo se kod kolega iz Slavonskog broda, koji su lani igrali tu ligu i nismo dobili baš najbolje preporuke. Međutim, otvorila nam se mogućnost nastupa u Eurokupu i sad je potrebno sjesti sa predstavnicima naših sponzora i vidjeti može li se sudjelovanje u tom natjecanju isfinancirati. Nepotrebno je uopće napominjati koliko bi nam značilo sudjelovanje u tako kvalitetnom natjecanju, iako se radi samo o kvalifikacijama. No, zasad sve ovisi o Hemofarmu i njihovom eventualnom odustajanju od tog natjecanja, koje je vrlo izgledno. Tada bi njihova pozivnica pripala nama - kazao nam je Skroče.

I nad igračkim kadrom visi nekoliko upitnika. Zasad je rubrika "odlasci" popunjenija od one "dolasci" ponajprije zahvaljujući činjenici kako su klub napustili Marko Car i Brandon Brown, a najavljen je i odlazak Jakova Vladovića, te Marija Dundovića, no kroz narednih tjedan dana trebala biti poznata i imena njihovih nasljednika.

- Radi se o mladim domaćim igračima, koji su dobrim dijelom već afirmirani i za koje je zadarska košarkaška javnost već čula. Jedan od njih pokriva pozicije razigravača i šutera, dok su preostala dvojica krilni centar i centar. Želja nam je uz Marčinkovića, Olivarija, Batura, Ramljaka i Ivanova oformiti jednu mladu momčad, koja će biti konkurentna i imati mogućnost zajedničkog napretka. Njima bismo na jesen, ili ako financijska situacija bude nešto nepovoljnija, tek početkom Lige za prvaka pridružili još dvojicu iskusnih stranaca kako bismo se mogli nositi sa momčadima iz NLB lige - poručuje sportski direktor.

Međutim, pojačanja neće biti samo u seniorskoj momčadi. Branko Skroče najavljuje i dolazak dvojice pretkadeta, koji svakako spadaju u red onih najtalentiranijih u državi unutar svoje dobne skupine.

- Dvojica igrača koji su obilježili netom završeno pretkadetsko Prvenstvo Hrvatske, a radi se o Lovri Mazalinu i Bruni Skokni iz Petrinje, doći će kod nas u Zadar vidjeti kakve im uvjete za razvoj nudimo i kakav je Zadar kao grad u cjelini. Znakovito je kako se Mazalin na utakmicama zagrijavao u majici s natpisom "Igraj Zadre volim te", što nam pokazuje kako ima afinitet prema Zadru i Dalmaciji iako su i Cibona i Cedevita "zagrizli" za njega. Radi se o prvoklasnim mladim igračima i nadam se da ćemo kroz razgovor s njihovim roditeljima i trenerom pronaći rješenje za njihov dolazak u Zadar, gdje bi se košarkaški afirmirali ali i završili srednju školu - za kraj će Skroče.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti