Sport

Košarka

Borik-Puntamici pozivnica za Eurochallenge kup!

Borik-Puntamici pozivnica za Eurochallenge kup!

Kako smo jutros doznali iz redova zadarskog košarkaškog prvoligaša, na adresu Borik-Puntamike stigla je pozivnica iz FIBA-e za sudjelovanje u Eurochallenge kupu, trećem po jakosti klupskom natjecanju u Europi

Da FIBA uistinu misli ozbiljno sa zadarskim prvoligašem ukazuje i činjenica da Borik nije pozvan u kvalifikacije, već izravno u skupinu tog natjecanja, što je uistinu veliko priznanje, te kraj iz snova za najuspješniju klupsku sezonu.

Nažalost, Eurochallenge kup skupo je natjecanje, koje ni KK Zadru nije financijski baš najbolje sjelo i biti će potrebni veliki financijski zahvati kako bi si Puntamičani priuštili najmanje tri putovanja po Europi, koliko ih donosi prvi krug natjecanja.

Kao dodatni uteg nameće se činjenica da konačnu odluku o sudjelovanju zadarski prvoligaš mora donijeti već sutra, prije negoli uopće stigne razmotriti čitav financijski aspekt iskoraka u Europu, te koliko bi on opteretio ionako skromnu klupsku blagajnu. No, u klubu ipak najozbiljnije razmišljaju o prihvaćanju pozivnice i užurbano se radi na prikupljanju novaca za financiranje natjecanja u Europi. Potvrdio nam je to i direktor kluba s Puntamike, Pero Perić:

- Veliko je to priznanje za nas i još veće iznenađenje. Sazvali smo sastanak Uprave za danas popodne, na kojoj će svi članovi doći sa svojim stavovima o tom natjecanju i tad ćemo donijeti konačnu odluku. Saznali smo i koliko bi otprilike iznosili ukupni troškovi sudjelovanja u tom natjecanju i sad pokušavamo zatvoriti financijsku konstrukciju - kratko nam je kazao direktor Perić. 

Sve u svemu, sama pozivnica iz FIBA-e veliko je priznanje za rad Nevena Plantaka, njegovih igrača, te ukupnog vodstva Borik-Puntamike za rad u minuloj sezoni u kojoj su završili na odličnom petom mjestu, odmah iza kvarteta hrvatskih NLB-ligaša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.