Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Žorić odveo Zagreb na korak do titule prvaka

Žorić odveo Zagreb na korak do titule prvaka

Zagreb je nakon breaka u prvoj utakmici iskoristio prednost domaćeg terena u drugoj i slavljem 82-72 došao na korak do naslova prvaka Hrvatske

Zagreb je na krilima nezaustavljivog Luke Žorića koji je dominirao utakmicom s 34 koša i sedam skokova slavio protiv Cedevite 82-72 i povećao vodstvo u finalnoj seriji na 2-0. Dontaye Draper je napokon odigrao kako se od njega očekuje (22 koša), ali je Cedevita zbog izostanka Braceya Wrighta, kao i slabijih partija nekih ključnih igrača, ostala kratka protiv Zagreba.

Mravi su bolje otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili 22-13 na krilima devet koševa Žorića. Cedevita se u drugoj vraća na minus dva, što je Burića natjeralo na timeout nakon kojeg Zagreb bježi na sigurniju razliku. Međutim, Cedevita se ne predaje i nakon dvije trice Roberta Trohe preuzima vodstvo, ali mimimalnih 37-36 nakon poluvremena Zagrebu iz slobodnjaka osigurava Žorić.

U trećoj četvrtini momčadi su se nekoliko puta izmijenjivale u vodstvu, a ključni trenutak dogodio se u 26. minuti kada je isključen trener gostiju Aco Petrović. Cedevita se unatoč tome držala do zadnje četvrtine koju je završila s minimalnom prednošću 60:61.

Trica Simona za 67-63 bila je početak Zagrebovog odvajanja na dvoznamenkastu razliku koje je zaključio Žorić zakucavanjem za 77:66, nakon čega je Zagreb mirno priveo utakmicu kraju.

Osim Žorića, za pobjedu su najzaslužniji bili Babić i Heytvelt koji su ubacili po 13, Simon je dodao osam uz sedam skokova, dok je Mulaomerović ubacio sedam. Kod Cedevite je Baždarić ubacio 14, a Troha je dobro zamijenio Wrighta s 13 koševa. Ispod svog prosjeka su odigrali Rudež s pet i Žižić s tri koša.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.