Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Burić: "Renfroe će nam pomoći u finalu"

Burić:

Trener Mrava Ivica Burić je uoči prve utakmice finalne serije najavio povratak jednog od najvažnijih igrača, a kao ključni element u seriji istaknuo koncentraciju

Trener Ivica Burić vodit će Zagreb u prvom državnom finalu u povijesti kluba. Na putu prema naslovu prvaka stajat će im Cedevita, koja je zbog prvog mjesta u regularnoj sezoni zaradila status favorita. Prva utakmica igra se u Sutinskim vrelima u subotu od 18:45 uz prijenos na Sportklubu.

Grah je tako pao da upravo ja vodim Zagreb u prvom pohodu na naslov prvaka. Kao igrač i kao trener Splita sudjelovao sam u dosta finala, a evo ispalo je da vodim i Zagreb u našem prvom prvenstvenom finalu. Čestitam igračima i svim ljudima u klubu, došli smo do tog finalnog čina i svi zajedno ostvarili ovaj veliki uspjeh. Ali isto tako i Cedevita je po prvi puta u finalu, oni u ovu seriju ulaze s istim ambicijama kao i mi i sljedeće će utakmice pokazati tko će slaviti i na kraju. Meni samo preostaje podjeliti zadatke mojim igračima, pripremiti momčad za ono što nas čeka, da pokušamo već u prvoj utakmici napraviti break i pobjedom otvorimo ovu završnu seriju doigravanja. Niz je dug, bez obzira tko povede, još uvijek će biti daleko od konačne pobjede, ali ipak za korak bliži od suparnika, rekao je Burić.

Ove sezone susreli su se četiri puta, Zagreb je slavio u dvije utakmice NLB lige, dok je Cedevita bila uspješnija u druge dvije utakmice odigrane u Ligi za prvaka. Ulog je ovaj put puno veći - pobjednik ulazi u Euroligu, što će stvoriti dodatni pritisak na obje momčadi: "Tako je nama, ali tako je i njima. Sigurno je da će taj psihički pritisak biti jedan od faktora koji može odlučivati, on se može manifestirati na razne načine. Zato će koncentracija morati biti na najvišem nivou kod svih igrača. Tko bude imao manje pogrešaka u igri, kome ruka bude manje drhtala na otvorenim šutevima, taj će lakše razbiti tu psihičku barijeru..."

Zagreb je pred kraj sezone ostao bez dva vrlo bitna igrača na dvije vrlo važne pozicije, playmakera Alexa Renfroea i centra Marija Kasuna. Dobra vijest za navijače Zagreba je najava Burića da će Renfroe zaigrati u prvoj utakmici: "Renfroe će biti u sastavu i igrati će, Kasun nažalost neće. Vjerujem da će nam Alex moći pomoći barem desetak, petnaestak minuta, to bi bilo jako dobro u nekim segmentima igre. Kasun će, nadam se biti spreman za neke od sljedećih utakmica u seriji, ali za ovu prvu nažalost još nije. Svi ostali su se uspjeli oporaviti i psihički i fizički u proteklih sedam dana, bilo je dovoljno vremena za regeneraciju nakon Zadra. Povratak Renfroea uveliko će rasteretiti Mulaomerovića i Babića, vidjelo se upravo u zadnjoj utakmici protiv Cedevite koliko nam je on nedostajao. Sad se otvaraju neke nove koncepcijske mogućnosti u igri naše vanjske linije, a povratkom Kasuna to će nam se otvoriti i u unutarnjoj liniji."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.