Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Aco Petrović: Ne znam zašto je Vranković krenuo na mene

Aco Petrović: Ne znam zašto je Vranković krenuo na mene

Trener Cibone i hrvatski izbornik Joke Vranković planuo 
je nakon jedne sudačke odluke, bacio sako i krenuo u obračun s trenerom Cedevite Acom Petrovićem

- Stvarno mu nisam ništa prigovorio, ali iznenadila me njegova burna reakcija - rekao je trener Cedevite Aco Petrović nakon prespavane noći. Njegova je Cedevita u neizvjesnoj završnici pobijedila Cibonu 75-72, a napetost se najviše osjetila među trenerima.

- Stvarno ne znam zašto je onako reagirao i zašto je krenuo na mene. To morate pitati Vrankovića. Ali to je uobičajeno, u žaru borbe, pod pritiskom - tvrdi Petrović, koji je, kao i kolega Vranković, zbog verbalnog delikta dobio tehničku pogrešku, pišu 24 sata.

- E, za to morate pitati suce. Njihove odluke ne smijem komentirati. Već imam dovoljno kazni. Mislim da su me u sve to upleli zbog dojma - zaključio je Petrović, koji tvrdi kako je s Jokom Vrankovićem u korektnim odnosima.

- Nema nikakvih problema iz prošlosti među nama. Tako sam reagirao jer je on ušao u moj prostor, a tu nema što tražiti - rekao je Joke Vranković kojemu je ovo prvi trenerski ispad nakon što je 2007. nakon presice trčao za trenerom Heliosa Zoranom Martičem i unio mu se u lice.

Dok je bio izbornik i u ovom mandatu u Ciboni niti jedanput nije pokazao temperament koji je imao kao igrač.

- Ma sve je to dio folklora u doigravanju - prokomentirao je Joke nakon utakmice. Druga polufinalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 22. svibnja, u Draženovu domu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.