Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Preko zagrebačkih "mrava" do finala!

Preko zagrebačkih

Zagreb u Krešin dom stiže značajno oslabljen neigranjem svoja dva ponajbolja igrača, Alexa Renfroea i Marija Kasuna

Možda i najbolja partija koju su košarkaši Zadra ove sezone pružili bila je ona protiv Zagreba u Krešinom domu 23. travnja ove godine. Pobijedili su Zadrani rezultatom 80-62 i time poništili poraz iz Zagreba od istog protivnika rezultatom 83-75 u prvom kolu Lige za prvaka.

Pokazalo se kasnije kako je upravo ta pobjeda trasirala put Zadru do drugog mjesta na ljestvici, koje donosi prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji protiv istog protivnika.

Junak te velike pobjede nad zagrebačkim "mravima" bio je, tko drugi nego Marko Car sa 23 postignuta koša, a još su četvorica zadarskih košarkaša tu utakmicu završila s dvoznamenkastim brojem koševa.

Bilo bi nepošteno ne spomenuti momčadsku obranu Zadra u toj utakmici koja je protivnika natjerala na čak 15 izgubljenih lopti, ali je i najopasnijeg igrača Zagreba, Luku Žorića, ograničila na, za njega mizernih, 10 koševa.

Upravo u takvoj obrani trener Pino Grdović traži ključ pobjede i u prvoj polufinalnoj utakmici koja je na rasporedu večeras u 20:30 sati:

- Nadam se da ćemo odigrati na nivou na kojem smo igrali i nekoliko utakmica do sada, što znači da moramo odigrati odličnu momčadsku obranu, ali i napad kako bi utakmicu doveli u neizvjesnost i tu tražili svoju šansu - govori trener Grdović.

Zagreb u Krešin dom stiže značajno oslabljen neigranjem svoja dva ponajbolja igrača, Alexa Renfroea i Marija Kasuna, no zdravstveno stanje ni u svlačionici Zadra još nije na zadovoljavajućoj razini. Vladović se tek vraća nakon dvije uzastopne ozljede, Dundović već više od mjesec dana nije izlazio na parket, a Brown i Ivanov već neko vrijeme vuku posljedice udaraca zadobivenih na ranijim utakmicama, no oni hrabro "stisnu zube" i pružaju ponajbolje ovosezonske partije.

Unatoč prednosti domaćeg parketa, te izostanku dvojice važnih igrača u momčadi Zagreba, zadarski strateg će na svog protivnika svaliti teret favorita:

- Zagreb je apsolutni favorit. Njihova kvaliteta nam je dobro poznata i morati ćemo dati više od 100 posto svojih mogućnosti kako bi došli do pobjede. Ponavljam, oni su favoriti bez obzira na našu prednost domaćeg terena - poručio je Grdović.

Osim već spomenutog Luke Žorića, Zadrani su svjesni da najveća opasnost u redovima Zagreba vreba iz njihove vanjske linije. Kruno Simon je gotovo svaku utakmicu protiv Zadra odigrao na visokoj razini, a poznato je i kako je Damir Mulaomerović često posebno inspiriran kad na suprotnoj strani ugleda zadarske dresove.

Ipak, Grdović se potiho nada i punim tribinama Krešinog doma, te Tornadu kao šestom igraču Zadra, što bi znatno olakšalo posao u prvoj utakmici polufinala:

- Priželjkujem da se publika odazove u što većem broju i tako pruži podršku ovim momcima, koji su svojim ponašanjem i zalaganjem to svakako i zaslužili. Otkad sam došao, nisam imao primjedbu na njih i pune tribine bi im bile velika nagrada - za kraj će Grdović.

Hoće li se Grdovićeva želja ispuniti i hoće li Zadrani napuniti tribine Krešinog doma, saznati ćemo večeras u 20:30 sati kad je na rasporedu prva polufinalna utakmica Prvenstva Hrvatske između Zadra i Zagreba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.