Sport

Nogomet

Marcello Lippi pregovara s moskovskim Spartakom

Marcello Lippi pregovara s moskovskim Spartakom

Prije nekoliko dana je moskovski Spartak udijelio otkaz 42-godišnjem dosadašnjem treneru Valeriju Karpinu, što je bio odgovor na loše rezultate kluba na startu novog ruskog prvenstva.

Podsjetimo da je Karpin u Spartak došao 2009. godine i u prvoj sezoni je bio drugi u prvenstvu. No, nakon toga je počeo pad. Iduće sezone je Spartak bio četvrti, a novu sezonu su otvorili s tri poraza u uvodnih pet kola.

Klub zasad još uvijek traži pravu zamjenu na dulji period, a ruski i talijanski izvori su tako otkrili da trenutačno traju pregovori između moskovskog kluba i iskusnog talijanskog stručnjaka, 63-godišnjeg Marcella Lippija.

Jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u posljednje vrijeme je zadnji posao obavljao kao izbornik Italije, a tu je dužnost napustio po završetku Svjetskog prvenstva prošle godine u Južnoafričkoj Republici.

Iako ga se vezivalo za povratak u Juventus, u kojem je u karijeri imao najviše uspjeha, on je sam rekao da se priprema za novi posao. Tada je rekao "mogu vam reći da ću sigurno opet biti trener, ali je i sigurno da me nećete vidjeti u talijanskom klubu".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.