Sport

Košarka, NLB liga

Partizan u finalu pobijedio Olimpiju

Partizan u finalu pobijedio Olimpiju

Košarkaši Partizana su u finalu NLB lige slavili protiv domaćina final foura Union Olimpije 74:77, čime su peti put zaredom postali prvaci NLB lige

Union Olimpija je bolje ušla u utakmicu i vodila je do šeste minuta kada je pri rezultatu 15-11 Partizan napravio seriju 0-7 za preokret. Konačnih 23-26 nakon prve dionice postavio je Curtis Jerrells tricom u posljednjoj minuti.

 

Olimpija je u drugoj četvrtini držala priključak, a nakon trice Vlade Ilievskog došla je na samo minus dva (30:32). Nakon trice Damira Markote Olimpija je izjednačila na 39:39, ali Jerrells i James Gist su zaključili poluvrijeme sa četiri uzastopna koša za 39:43.

Partizan postiže prvih pet koševa u nastavku i povećava na +9, ali Olimpija se uskoro vraća na 45:48. Međutim, Partizan nije dopustio preokret i održavao je prednost do kraja četvrtine, a Jerrells je još jednom tricom postavio 58:65 nakon tri četvrtine.

Beogradska momčad prednost je održavala i u posljednjoj dionici, a nakon šest uzastopnih koševa Dušana Kecmana otišli su na +9 (62:71), ali Davis Bertans je odgovorio tricom i spriječio Partizan da riješi utakmicu. Stvari su se zakomplicirale kada je pri rezultatu 68:72 Raško Katić izgubio loptu, nakon čega je Sašo Ožbolt smanjio na dva razlike. Jerrells je ostao koncentriran s linije slobodnih bacanja, u zadnjoj minuti je pogodio pet od šest i održavao prednost Partizana. Zadnju loptu na utakmici je imala Union Olimpija pri rezultatu 74-77, ali je Bertans je izgubio loptu koju je uzeo Kecman za tijesnu pobjedu Partizana.

Jerrells je bio najbolji kod Partizana s 20 koševa, Gist je dodao 12, Kecman 11, a Nathan Jawai 10. Ilievski je predvodio strijelce Union Olimpije s 15 koševa, po 12 su dodali Samo Udrih i Goran Jagodnik, dok je Ožbolt zabio 11. Markota je za 18 minuta na parketu zabio osam koševa (šut iz igre 3/6), uz pet skokova i asistenciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.