Sport

Košarka, Final four EuroCupa

EuroCup: Popović i društvo lako do finala

EuroCup: Popović i društvo lako do finala

Popović zabio 14 uz 4 asistencije

U velikim problemima s rezultatskim zaostatkom Cedevita se susrela na samom startu ogleda. Obrambeno nisu dobro reagirali protiv brze igre suparnika, pa je tako Unics nakon prve četvrtine vodio 22-13, a nakon poluvremena 47-30.

Nije samo obrana bio problem za Cedevitu. Napadački nisu bili niti blizu izvedbi kao u posljednjim utakmicama, a potpuno im je stao šut za tri poena. U prvom dijelu su igrači Cedevite gađali samo 2-17 za tri poena.

U nastavku je hrvatska momčad uspjela uspostaviti bolju kontrolu u meču. Igrali su odgovornije i pametnije, pa su polako spuštali zaostatak. Sedam minuta prije kraja Cedevita je došla do obećavajućih 70-61, ali nakon toga je UNIKS napravio seriju 9-1 i dvije i pol minute prije kraja je 79-62 značilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Čak štoviše, Uniics je do kraja podigao razliku na velikih +21 (87-66), a igra momčadi Ace Petrović se posve raspala.

Sa 16 poena je najbolji strijelac Cedevite bio Damjan Rudež, uz loš šut 2-9 za tri poena. Bracey Wright je dodao 15, a Dontaye Draper 11 poena, uz sedam skokova i pet asistencija.

Terrell Lyday je sa 27 poena bio najbolji igrač utakmice i strijelac UNIKS-a, dok je hrvatski igrač Marko Popović dodao 14 uz četiri asistencije. Za dva poena je gađao 1-4, a za tri poena 4-7.

Eurocup, polufinale Final Foura:

Unics - Cedevita 87-66


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.