Sport

Nogomet, Primera

Može li Mourinho spriječiti šestu uzastopnu pobjedu Guardiole?

Može li Mourinho spriječiti šestu uzastopnu pobjedu Guardiole?

Večeras u 22h Santiago Bernabeu će biti poprište vjerojatno najvećeg klupskog nogometnog derbija na svijetu, popularnog "clasica", ogleda između Real Madrida i Barcelone koji se igra u sklopu 32. kola Primere.

Već danima svjetski mediji najavljuju prvi od četiri međusobna okršaja koji će ovi klubovi odigrati u manje od mjesec dana (slijedi finale Kupa kralja i ogledi u polufinalu Lige prvaka), a sve kroz usporedbe najboljih igrača momčadi, trenera i slično.

U svakom slučaju, statistika radi za Barcelonu. Izuzev činjenice da imaju osam bodova prednosti na prvenstvenoj ljestvici (84-76), superiornu gol-razliku (+69 / +50), boljeg strijelca (Messi 29 / Ronaldo 28), katalonski sastav pod vodstvom Pepa Guardiole ujedno je slavio u pet posljednjih okršaja protiv Reala. Guardiolinu Barcelonu tako nisu uspjeli pobijediti niti Juande Ramos (0-2, 2-6), Manuel Pellegrini (0-1, 0-2) niti Jose Mourinho, koji je u prvom ovosezonskom derbiju na Camp Nou (29. studenog) pregažen s čak 5-0.

Rekord prema broju uzastopnih pobjeda u derbijima drži Real, koji je između 1962. i 1965. godine pod vodstvom Miguela Muñoza vezao šest pobjeda.

Izjednačenje tog niza sada će pokušati spriječiti Mourinho, koji će protiv Barçe sjediti po 50. put na klupi "kraljevskog kluba". Otkako je na ljeto prošle godine preuzeo klupu Reala, Mourinho je ostvario 38 pobjeda, sedam remija i tek četiri poraza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.