Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zadar poražen u Sutinskim vrelima

Zadar poražen u Sutinskim vrelima

Kod Zadra je ponovno najbolji bio Marko Car sa 26 koševa, dok je Brown postigao 14

U četvrtom ovosezonskom dvoboju između Cedevite i Zadra, Cedevita je slavila rezultatom 69-60 i tako njihov međusobni omjer poravnala na 2-2.

Otvaranje utakmice pripalo je Zadranima, koji su nakon 3 minute imali vodstvo od 2-6 zahvaljujući koševima Marčinkovića, Cara i Browna. No, Cedevita se brzo budi i hvata priključak. Nakon novog vodstva Zadra (10-13) u 7. minuti, domaćini rade seriju 12-2 i prvu četvrtinu zaključuju vodstvom 22-15.

I druga četvrtina započela je na identičan način kao i prva, serijom Zadra 6-2, kojom su se gosti nakratko vratili u rezultatsku neizvjesnost (24-21). Uslijedio je potom "sušni" period za Zadrane, u kojem punih 5 minuta nisu znali pronaći put do koša, što je Cedevita iskoristila za odlazak na sada već veliko vodstvo 32-21, nešto više od dvije minute do isteka prvog poluvremena.

Srećom, Zadar se ipak malo trgnuo do isteka 20. minute. Brown, Car i Vladović smanjili su zaostatak na "tek" 35-29, što je bio konačni rezultat prvog poluvremena.

U samo tri minute igre u nastavku, domaćin se ponovno vratio na dvoznamenkasto vodstvo (39-29). Zadru su trebale pune 4 minute da dođe do svog prvog pogotka za koji je bio zaslužan Olivari, a semafor je tada već pokazivao 43-31.

Trica Browna, te polaganja Cara i Ivanova, Zadrane ponovno vraćaju u nešto povoljniju situaciju (43-38). Na kraju treće četvrtine semafor je ipak pokazivao 49-42 iako su gosti imali nekoliko prilika potpuno se primaknuti Cedeviti.

Na žalost po navijače Zadra, gosti se u posljednjoj četvrtini nisu niti našli u situaciji da ozbiljnije zaprijete. Cedevita je odigrala taman onoliko koliko treba kako bi stečenu prednost održavala na 10-ak razlike, a kao ključnim igračem u dresu domaćina u završnom periodu pokazao se pomalo zaboravljeni Hrvoje Kovačević, koji je u nekoliko navrata igrao praktički sam protiv Zadra.

Susret je okončan rezultatom 69-60 čime je međusobni omjer u pobjedama između ove dvije momčadi poravnat na 2-2. Zadrani su naime slavili u Krešinom domu u sklopu NLB lige, te u već "opjevanom" polufinalu Kupa Kreše Ćosića, dok je Cedevita dvaput slavila u Sutinskim vrelima, jednom u NLB-u i večeras.

Kod Zadra je ponovno najbolji bio Marko Car sa 26 koševa, dok je Brown postigao 14. Ostali igrači Zadra imali su jednoznamenkaste učinke. Damjan Rudež predvodio je domaćine sa 26 koševa, a u dobrom se svijetlu prikazao i već spomenuti Kovačević sa 14 koševa.

Zanimljivo, Cedevita je večerašnju pobjedu izborila bez svoja dva ponajbolja igrača, Wrighta i Vukušića, koji uopće nisu bili u večerašnjem rosteru, dok su njihove često prve napadačke opcije, Draper, Žižić i Baždarić svedeni na ukupno 11 koševa!

KK Cedevita - KK Zadar 69-60 (22-15, 13-14, 14-13, 20-18)

KK Cedevita: Draper 4, Žižić 4, Krstić, Troha, Rudež 26, Petrović 3, Kaštropil, Princ 3, Butorac, Edwards 12, Baždarić 3, Kovačević 14.

KK Zadar: Car 26, Vladović 3, Batur, Ahmetbašić, Ramljak, Dundović, Marčinković 4, Olivari 7, Ivanov 6, Brown 14, Pelczmann, Vlaić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti