Sport

Tenis, ATP

Isner i Karlović - gorostasi za rekorde

Isner i Karlović - gorostasi za rekorde

Ivo Karlović i John Isner odigrali su u četvrtfinalu ATP turnira u Houstonu tek četvrti meč od 1988. godine koji je na zemljanoj podlozi bio okončan nakon tri tie-breaka.

Karlović je nakon tri sata i 16 minuta slavio sa 7-6(2), 6-7(2), 7-6(9). Zanimljivo da je Isner bio protagonist i prethodnog takvog meča, i to baš u Houstonu prošle godine, kada je na isti način izgubio od Belgijanca Xaviera Malissea.

Spomenimo i prethodna dva slučaja. Šveđanin Magnus Larsson je 1995. godine u tri tie-breaka pobijedio Amerikanca Jareda Palmera u Pinehurstu, dok je Argentinac Martin Rodriguez 2000. godine u Orlandu svladao Švicarca Lorenza Mantu u meču od 39 gemova.

Tako su Karlović i Isner još jednom opravdali etiketu tenisača koji obaraju ili barem sustižu razno razne rekorde.

Ivo Karlović je u nedavnom Davis Cup dvoboju između Hrvatske i Njemačke ostvario svjetski rekord u brzini servisa od 251 km/h, i to u igri parova. Karlović je bio rekorder i po broju asova u jednom meču, također u Davis Cupu. Opalio je 78 asova u meču kojeg je izgubio sa 16-14 u petom setu od Čeha Radeka Štepaneka, 2009. godine u Poreču, također na zemljanoj podlozi. Njegov rekord oborio je baš John Isner, koji je u kultnom meču protiv Francuza Nicolasa Mahuta u 1. kolu prošlogodišnjeg Wimbledona opalio 113 asova. Mahut ih je imao 10 manje. Dakako, radi se o dvoboju u kojem su srušeni mnogi rekordi, ogledu koji je trajao tri dana, a slavio je Isner sa 70-68 u petom setu, nakon 11 sati i 5 minuta igre.

Isner je svoju sklonost teniskim raritetima najavio već 2007. godine. Na turniru u Washingtonu, Čilenac Fernando Gonzalez je odustao u posljednji trenutak, pa je Isner dobio pozivnicu i mjesto u glavnom ždrijebu. Amerikanac je tada imao pet uzastopnih pobjeda ostvarenih u tie-breaku trećeg seta! Padali su Tim Hemnan, Benjamin Becker, Wayne Odesnik, Tommy Haas i Gaël Monfils. U finalu je izgubio od Andyja Roddicka u dva seta. Ukupno je na tom turniru odigrao 11 tie-breakova...

Treba li uopće podsjećati da su Ivo Karlović i John Isner dvojica najviših tenisača na ATP World Touru. Karlović je visok 208 centimetara, Inser je dva centimetra niži...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno