Sport

Nogomet, Bundesliga

DW: Pranjić je ispod uobičajenih Bayernovih standarda

DW: Pranjić je ispod uobičajenih Bayernovih standarda

Njemački se mediji posljednjih dana u velikoj mjeri bave izgledom Bayernove momčadi u novoj sezoni u kojoj će na klupu bavarskog nogometnog diva, umjesto Louisa van Gaala, sjesti Jupp Heynckes.

Već se pisalo kako je predsjednik Bayerna Uli Hoeneß spreman Heynckesu dati oko 60 milijuna eura za pojačanja kako bi se isprao gorak okus tekuće sezone u kojoj će klub iz Münchena ostati bez ijednog trofeja, a pitanje je i hoće li uhvatiti plasman u Ligu prvaka. Upravo to najviše brine Bavarce budući da se finale najelitinijeg europskog klupskog natjecanja iduće godine igra na Allianz Areni, a oni bi svakako htjeli biti sudionici tog spektakla.

No izborio Ligu prvaka ili ne, sasvim je sigurno da će se Bayern pojačati, a u nagađanja oko novih lica u svlačionici uključio se i Deutsche Welle koji nije nimalo naklonjen hrvatskom reprezentativcu Danijelu Pranjiću.

"Lijevi branič Danijel Pranjić je ispod uobičajenih Bayernovih standarda. Mnogo se imena spominje u kontekstu mogućih pojačanja za tu poziciju, a dobra bi zamjena za Pranjića mogao biti Fabio Coentrao iz Benfice. No, njegova cijena od 25 milijuna eura se čini previsokom za braniča, tako da je jedna od opcija i kupnja Ajaxovog Gregoryja van der Wiela koji bi zauzeo mjesto desnog braniča, a u tom bi slučaju Philipp Lahm prešao na lijevu stranu. Jerome Boateng, koji ne dobiva previše prilike u Manchester Cityju, također je potencijalna opcija", piše DW.

Nadalje, u tekstu se navodi kako će Heynckes trebati dobre zamjene za Arjena Robbena i Francka Riberyja, a u tom je kontekstu kao moguća prinova spomenutu i hrvatski reprezentativac iz Kaiserslauterna Ivo Iličević. No, kako navodi autor članka, Heynckesu neće biti lako nagovoriti igrače koji imaju sigurno mjesto u sadašnjim klubovima, da prihvate status rezerve u Bayernu.

U zaključku analize se spominje i moguće pojačavanje napada bugarskim nogometašem Manchester Uniteda Dimitrom Berbatovim.

Gužva u ofenzivnoj liniji bi, uz potencijalni povratak na sustav 4-4-2, mogla bi "budućnost Ivice Olića, radilice koja će se nakon ozljede pokušati vratiti u sezoni 2011-12, učiniti vrlo sumornom"


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.