Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Ozobić: Naše šanse protiv Porta su 50-50

Ozobić: Naše šanse protiv Porta su 50-50

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac u redovima moskovskog Spartaka Filip Ozobić (19) upisao je u ponedjeljak, u sklopu 2. kola ruske Premierlige, protiv Volge svoj premijerni prvenstveni nastup od prve minute.

Spartak je na stadionu Lužniki slavio 1-0 pobjedu, a Ozobić je na travnjaku igrao do 76. minute. Svoje dojmove o nastupu, kao i klupskom statusu i ambicijama, otkrio je u kratkom razgovoru za Totalsport.

Krajem prošle godine debitirali ste za Spartak u ruskom prvenstvu i Ligi prvaka, a sad je uslijedio i debitantski nastup u početnih 11 u ruskoj Premierligi. Kako ste zadovoljni vlastitom igrom?

- Bolja smo ekipa i na kraju smo i pobijedili. Mislim da sam igrao dobro, imao sam i jednu priliku za gol, nisam zabio, ali golovi će već doći.

Na kojoj vas je poziciji trener Valerij Karpin koristio i kako je on bio zadovoljan s vašim nastupom?

- Igrao sam desnog veznog. Uglavnom igram tu poziciju ili lijevog veznog. Rekao mi je da sam bio dobar i da nastavim naporno trenirati.

Nadate li se uskoro statusu redovitog prvotimca?

- Nije to lako, ovdje igraju brojni reprezentativci. Ali bit će prilika sigurno uslijed ozljeda i umora. Dobit ću ja svoju minutažu.

Kako biste općenito ocijenili kvalitetu nogometa u Rusiji i osjećate li da da igrački napredujete?

- Velika je razlika između ruske i hrvatske lige. Rusija je puno kvalitetnija, ovdje se šest klubova ravnopravno bori za naslov. Svatko ga može osvojiti, mala je razlika i odlučit će male utakmice. Mi smo jako motivirani i naslov čekamo od 2001. Što se tiče moje igre, mislim da svakim danom napredujem. Igram u kvalitetnoj momčadi i jako sam zadovoljan u Spartaku.

Spartak je u Europa ligi dogurao do četvrtfinala. U osmini finala ste s ukupnih 4-0 izbacili Ajax, a sada vas čeka Porto.

- Protiv Ajaxa smo bili jako dobri. U Amsterdamu smo dobili 1-0 iako su oni bili malo bolji, ali u Moskvi smo ih potpuno nadigrali. Protiv Porta su nam šanse, rekao bih, 50-50. Predsjednik (Leonid Fedun) nam je obećao financijski poticaj za prolaz.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.