Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Trojke za strijelca Mandžukića i Pranjića

Kicker: Trojke za strijelca Mandžukića i Pranjića

Njemački Kicker brojčano je vrednovao učinke nogometaša u 26. bundesligaškom kolu. Nastupila je i nekolicina Hrvata, a najbolje ocjene, trojke, dobili su Mario Mandžukić i Danijel Pranjić.

Svoju ponajbolju utakmicu za Wolfsburg, svakako najkonkretniju, odigrao je napadač "vukova" i hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić. Zabio je prvijenac za klub u osamnaestoj ligaškoj utakmici, odnosno 21. ukupno, no to nije pomoglo njegovom klubu koji je izgubio kod kuće od Nürnberga 2-1. Mandžukić je odigrao kompletan susret, baš kao i Pranjić čiji je Bayern održao pravu nogometnu lekciju HSV-u svladavši ga na svojoj Allianz Areni s visokih 6-0. U redovima hamburške momčadi svih 90 minuta odradio je Mladen Petrić. Slabo, za ocjenu pet.

Do pobjede je stigao i Kaiserslautern hrvatskog trojca Lakić-Rivić-Iličević. Ipak, protiv Freiburga, kojega su svladali 2-1, nastupio je tek Ivo Iličević, asistent za 1-1. Kicker ga je ocijenio s 3.5.

Pola boda manju ocjenu, dakle četvorku, dobili su potencijalni hrvatski reprezentativci, Schalkeov Mario Gavranović (igrao do 83.) i Hoffenheimov Boris Vukčević (cijela utakmica). Schalke je s 2-1 bio bolji od Eintrachta, dok je Hoffenheim kreirao iznenađenje svladavši lidera lige, dortmundsku Borussiju, 1-0. U redovima Hoffenheima nastupila su obojica BiH reprezentativaca koji su travnjak napustili pred sam kraj utakmice. Sejad Salihović ocijenjen je s 3.5, a Vedad Ibišević, jedini strijelac na utakmici, s 2.5.

Freiburgov Mensur Mujdža dobio je ocjenu 4.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.