Sport

Nogomet, Liga prvaka

Lucescu: Srna je provocirao, zaprijetio sam mu klupom

Lucescu: Srna je provocirao, zaprijetio sam mu klupom

Ukupnom 6-2 pobjedom u dvjema utakmicama protiv Romine momčadi, nogometaši Šahtara izborili su četvrtfinale Lige prvaka.

U uzvratu igranom u utorak na Donbass Areni svoj obol Šahtarovoj pobjedi dali su hrvatski reprezentativci Darijo Srna (asistencijom) i Eduardo da Silva (pogotkom). Valja napomenuti i da je Darijo Srna tijekom dvoboj požutio, ali i zaradio udarac u lice kojeg mu je uputio Daniele De Rossi.

Što se točno dogodilo objasnio je trener ukrajinske momčadi Mircea Lucescu:

- Romini igrači bili su odveć nervozni i odveć grubi. Srna je pogriješio, rekao sam mu da se ne ruga suparniku nakon našega gola. Toliko sam se naljutio na njega da sam mu u svlačionici tijekom poluvremena rekao da ću ga izvaditi iz igre bude li se tako ponašao. Sad kad sam i to rekao, reći ću i da su se Romini nogometaši ponašali kao da nisu profesionalci.

O samoj utakmici trener ukrajinske momčadi je dodao:

- Znao sam da možemo odigrati dobro, bio sam svjestan i Romine snage. Nakon postignutog pogotka dobili smo elan, a oni su postali razdražljivi. Zato je i Mexes isključen. Uz igrača više dominirali smo utakmicom i zabili još dva pogotka.

- Ne znam točno, ali možda nas Roma prije prve utakmice nije dovoljno ozbiljno shvatila. Gledam talijanske klubove u Europi i zapanjuje me kada vidim da kupuju 32-godišnjake. Istina je da su oni iskusni i odgovorni, međutim, mlađi igrači su puni poleta i fizički spremniji. Teže je s takvima raditi, ali je zadovoljstvo pri uspjehu tim veće.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.