Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Pranjić je žrtva rupa u Bayernovoj momčadi

Pranjić je žrtva rupa u Bayernovoj momčadi

"Van Gaalova Katica za sve", naslovilo je njemačko izdanje Goal.coma analizu ovosezonskog učinka hrvatskoga veznog nogometaša Bayerna Danijela Pranjića (29).

"Malo natrag, malo naprijed, malo u sredini: Hrvat u momčadi Bayerna rođeni je igrački univerzalac. Ove je sezone dokazao zašto ga se Van Gaal ne želi odreći, ali također nimalo nije napredovao po pitanju standardnosti u momčadi", piše Goal.com, koji je temu hrvatskom reprezentativcu posvetio zato što je, igrajući na poziciji zadnjega veznog igrača, bio "jedan od najlošijih igrača" u Bayernovu subotnjem porazu (3-1) kod Hannovera.

"Kada Pranjića vidite na treningu, odmah vas asocira na jednoga kultnog igrača Bayerna: Hasana Salihamidžića. On trči, trči i trči, baš kao što je nekad Braco."

Goal.com navodi da je Pranjić prošle sezone bio alternacija za poziciju lijevog beka, ali i da je uskakao na druge pozicije u momčadi. Posebno je impresionirao u prvome četvrtfinalnom dvoboju Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, kada je u momčadi zamijenio "požutjelog" Bastiana Schweinsteigera i odigrao impresivno: "opasno po gol, beskompromisno u duelima i hitro na nogama"!

Goal.com zaključuje da je Pranjić žrtva Van Gaalovih rupa u momčadi, zbog čega ga trener seljaka po pozicijama.

"U siječanjskome prijelaznom roku Bayern nije doveo kvalitetnoga lijevog beka da bi kompletirao obrambenu četvorku, pa Pranjić zbog ozljeda drugih igrača neprestano mijenja pozicije. Premda se ove sezone dobrim partijama ustabilio na poziciji lijevog beka, gdje se zahvaljujući svojoj pokretljivosti i brzini pokazao boljim rješenjem od Luiza Gustava, bude li se Bayern ovog ljeta pojačavao na defektnim pozicijama, Hrvat će opet završiti na klupi", zaključuje Goal.com.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.