Sport

Nogomet, Liga prvaka

Srna: Imamo veliku šansu za povijesni uspjeh

Srna: Imamo veliku šansu za povijesni uspjeh

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna spustio je loptu na zemlju nakon pobjede svoga kluba u gostima kod Rome (3-2) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

- Jesmo li prepuni emocija? Ne, svi smo mirni jer je pred nama još jedna utakmica. Jeste li sumnjali u naše šanse - odgovorio je Srna i uzvratio pitanjem tijekom razgovora za službenu klupsku web-stranicu.

Autor teksta mu je dodao kako je očekivao da će nakon poluvremena, na kojem je Šahtar vodio s 3-1, pobjeda na kraju biti i uvjerljivija.

- I trebala je biti. Ali, moramo uzeti u obzir da je ovo bila naša prva utakmica nakon duge stanke. Prvih deset minuta nismo igrali dobro, a onda smo i primili gol. No, nakon toga smo počeli igrati naš nogomet, pokazali smo karakter i snagu. Temeljito smo proučili Romu i zato smo zaslužili pobjedu. No, pred nama je i dvoboj u Donjecku koji će biti iznimno težak. Neću reći da smo već u četvrtfinalu, ali imamo veliku šansu doći do povijesnog uspjeha.

Jeste li u drugom poluvremenu čuvali rezultat?

- Tijekom odmora smo se dogovorili da nećemo napadati kao u prvom dijelu. Nije imalo smisla toliko napadati kad smo vodili s dva gola razlike. Menez je postigao dobar gol, ali osim te epizode, Roma nije stvorila nikakvu opasnu situaciju. Ukupno gledajući, možemo biti sretni. Čestitam svim dečkima, pokazali smo karakter, znanje i pobijedili vrlo jaku momčad.

Kako ste se fizički osjećali?

- Mislim da smo trenutno samo 80 posto spremni. Naša posljednja utakmica protiv Rosenborga na pripremama u Španjolskoj je definitivno bila drugačija od ove protiv Rome. No, ostalo nam je dovoljno vremena za pripremu za uzvrat - naglasio je Srna i zaključio:

- Domaća momčad uvijek napada jače od gostiju, pa ćemo tako i mi u Donjecku napadati više od Rome i pokušati postići gol od samog početka utakmice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.