Sport

Skijanje, Superkombinacija

SP: Svindal obranio zlato u superkombinaciji

SP: Svindal obranio zlato u superkombinaciji

Natko Zrnčić Dim zauzeo osmo mjesto

Vodećem nakon spustaške utrke u nastavku slalomskog programa bilo je dovoljno i sedmo mjesto za konačnih 2:54.51 i novo zlato sa svjetskih prvenstava. Nakon veleslalomskog i spustaškog zlata iz Årea 2007. godine Svindal je u ponedjeljak obranio i superkombinacijsko osvojeno prije dvije godine u Val d'Isereu.

Osim na norveškom dijelu tribina velikog razloga za slavlje bilo je i u talijanskom dijelu, u kojem se veličalo srebro Christofa Innerhofera (+1.01) i bronca Petera Filla (+1.90).

Innerhofer je srebrom kompletirao zbirku medalja sa SP-a u Garmisch-Partenkirchenu budući da je u Bavarskoj već ranije osvojio zlato u utrci superveleslaloma i spustašku broncu. Fillu je medalja prva sa ovog SP-a, a druga svjetska nakon što je prije dvije godine osvojio srebro u superveleslalomu.

Branitelj svjetske bronce iz Val d'Iserea, hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim, nije uspio veliki spustaški zaostatak (+3.76) pretvoriti u još jednu lijepu skijašku priču. Zauzeo je u konačnici osmo mjesto zakasnivši za pobjednikom 3.20 sekundi.

Tinu Širokom (+7.01) pripalo je osamnaesto mjesto. Dalibor Šamšal, podsjetimo, padom je okončao spustašku utrku superkombinacije.

Ivica Kostelić, vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskoga kupa, nije nastupio.

SP u alpskom skijanju, Garmisch-Partenkirchen, superkombinacija:

1. Svindal (Nor) 2:54.51

2. Innerhofer (Ita) +1.01

3. Fill (Ita) +1.90

4. Raich (Aut) +2.17

5. Bank (Češ) +2.39

...

8. Zrnčić-Dim (Hrv) +3.20

...

18. Široki (Hrv) +7.01


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.