Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Petriću i Pranjiću trojke

Kicker: Petriću i Pranjiću trojke

Prolaznim do ispodprosječnim ocjenama vrednovao je njemački nogometni magazin Kicker nastupe hrvatskih igrača u utakmicama 22. bundesligaškoga kola.

Mladen Petrić dobio je trojku za 90 minuta angažmana i gol postignut iz penala kojega je i sam izborio protiv Wolfsburga. Završilo je 1-0 za hamburšku momčad, a osim ocjene tri Kicker je Petrića proglasio i igračem utakmice.

Na jednak je način ocijenjen i Danijel Pranjić u 4-0 pobjedi Bayerna protiv Hoffenheima u čijim je redovima Josip Šimunić odigrao drugo poluvrijeme utakmice i to za ocjenu 5. Zaradio je i žuti karton. Boris Vukčević, mladi njemački nogometni reprezentativac i potencijalni za seniorsku hrvatsku izabranu vrstu, igrao je do 77. minute za ocjenu 4.5. Bosansko-hercegovački dvojac Hoffenheima, Sejad Salihović i Vedad Ibišević, također se nisu istaknuli. Prvospomenuti je dobio žuti karton i ocjenu 4.5, a Ibišević je, uz Alabu, najslabije ocijenjen, sa 5.5.

Kaiserslautern i lider ljestvice, Borussia Dortmund, odigrali su 1-1. Za domaćina su nastupila sva trojica Hrvata, no nitko se od njih nije istaknuo. Ivo Iličević je dobio 4, Srđan Lakić 4.5, a Stiven Rivić, koji je u igru ušao u 62. a napustio ju u 86. minuti, ostao je bez ocjene.

Unatoč golu kojega je postigao u 4-2 porazu Mainza kod Kölna, mladi hrvatski nogometni reprezentativac Petar Slišković nije brojčano valoriziran. Igrao je od 65. minute.

Mario Gavranović, švicarski U21 reprezentativac hrvatskih korijena, odigrao je drugo poluvrijeme utakmice za Schalke protiv Freiburga. Njegova je momčad pobijedila 1-0, a on je ocijenjen s visokih 2.5. U redovima poraženog suparnika Mensur Mujdža zaslužio je slabih 5.5.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.